Η Li-Cycle βλέπει την παραγωγή μετάλλων μπαταριών να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας

Η Li-Cycle βλέπει την παραγωγή μετάλλων μπαταριών να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας

Η Li-Cycle Corp., με έδρα το Toronto, η οποία λειτουργεί κεντρική εγκατάσταση ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου στο Rochester της Νέας Υόρκης, επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην παγκόσμια αγορά για να γίνει ένας ο κορυφαίος παγκόσμιος παραγωγός ανθρακικού λιθίου και βασικών πρώτων υλών ποιότητας μπαταριών.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Στο δελτίο τύπου που συνοδεύει τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2023 και σε σχετικό υλικό ενημέρωσης επενδυτών, η Li-Cycle περιγράφει τις τρέχουσες και προγραμματισμένες επενδύσεις και τους στόχους παραγωγής. Εκτός από τις εγκαταστάσεις της στο Rochester, τμήματα των οποίων είναι ακόμη υπό κατασκευή, η Li-Cycle ισχυρίζεται ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μια άλλη, παρόμοια, κεντρική εγκατάσταση στο Portovesme της Ιταλίας. Επίσης, λειτουργεί ήδη ή αναπτύσσει περιφερειακές εγκαταστάσεις στην Alabama, την Arizona, το Ontario, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.

Η εταιρεία λέει ότι ο στόχος για την κεντρική της εγκατάσταση στο Rochester είναι να παράγει ετησίως έως 8.500 μετρικούς τόνους ανθρακικού λιθίου, έως 48.000 μετρικούς τόνους θειικού νικελίου και έως 7.500 μετρικούς τόνους θειικού κοβαλτίου. Στην υπό σχεδιασμό κεντρική εγκατάσταση της Ιταλίας, προβλέπει να φτάσει σε παρόμοια επίπεδα παραγωγής έως τις αρχές του 2027.

Στις περιφερειακές τις εγκαταστάσεις, η Li-Cycle υποστηρίζει ότι μπορεί να αξιολογήσει τις εισερχόμενες μπαταρίες για πιθανές εφαρμογές επαναχρησιμοποίησης, ενώ εξετάζει τη δυνατότητα εκκίνησης διαδικασίας ανακύκλωσης για μπαταρίες που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται μια διαδικασία τεμαχισμού που παράγει ανακυκλώσιμα πλαστικά και μεταλλικά φύλλα (χαλκού και αλουμινίου), μαζί με μαύρη μάζα.

Η Li-Cycle περιγράφει τη μαύρη μάζα ως υλικό ενδιάμεσου σταδίου που «μεταφέρεται εύκολα σε σχέση με τις μπαταρίες» όταν θα αποστέλλεται στις δύο κεντρικές της εγκαταστάσεις, όπου θα υποβάλλεται σε περαιτέρω επεξεργασία για την παραγωγή νικελίου, κοβαλτίου και του ανθρακικού και θεϊικού άλατος που φέρει λίθιο.

Στα σχόλια των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου 2023, η Li-Cycle λέει ότι βρίσκεται σε στάδιο «προηγμένης κατασκευής» της κεντρικής εγκατάστασης στο Rochester, έχοντας «επιτυχώς παραλάβει και εγκαταστήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του αναγκαίου εξοπλισμού», προβλέποντας την «έναρξη της λειτουργίας της μονάδας προς το τέλος του 2023».

«Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, κάναμε σημαντικά βήματα προς τους στρατηγικούς μας στόχους, αναπτύσσοντας και λειτουργώντας τις κεντρικές και περιφερειακές μας εγκαταστάσεις. Στην Ευρώπη, ξεκινήσαμε επιτυχώς την επεξεργασία υλικών μπαταριών στο περιφερειακό κέντρο της Γερμανίας, το πρώτο μας στην Ευρώπη, το οποίο αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη εγκατάσταση προεπεξεργασίας έως το τέλος του 2023, όσον αφορά στις ανά τον κόσμο περιφερειακές μας εγκαταστάσεις. Επίσης, προχωράμε στη συνεργασία μας με την Glencore για την ανάπτυξη του κόμβου στο Portovesme, με την οριστική μελέτη σκοπιμότητας να προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2024», είπε ο Ajay Kochhar, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Li-Cycle.

Ο Kochhar υποστηρίζει ότι η Li-Cycle στοχεύει «σε συνολική ικανότητα παραγωγής ανθρακικού λιθίου έως και 25.000 μετρικούς τόνους ετησίως, καθιστώντας την εταιρεία κορυφαίο παγκόσμιο και βιώσιμο παραγωγό ανθρακικού λιθίου και βασικών πρώτων υλών ποιότητας μπαταριών».

Στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα αποτελέσματα της εταιρείας δείχνουν ότι η Li-Cycle βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης, καθώς είχε καθαρές ζημιές 35 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023. Η εταιρεία έχασε συνολικά 74,7 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2023. Από χρηματοοικονομικής άποψης, η εταιρεία διαθέτει σχεδόν 859 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και περίπου 429 εκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις.

Με πληροφορίες από recyclingtoday.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Success Stories
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER