ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Image

Ο κλάδος των ορυκτών πρώτων υλών έχει μια μακρά ιστορία που στηρίζεται στη σκληρή δουλειά, το σθένος και την επιμονή, ενισχύοντας ένα σύστημα που προβάλλει, σχεδόν αποκλειστικά, την αντρική ταυτότητα. 

Σε έναν κόσμο συνειδητών και ασυνείδητων προκαταλήψεων, οι γυναίκες των Ορυκτών Πρώτων Υλών είναι πολλές, καταξιωμένες και δείχνουν το δρόμο στις επόμενες γενιές που θέλουν να επενδύσουν και τις δικές τους ικανότητες στην εξελικτική πορεία του τομέα. 

Υou can't be what you can't see, Marian Wright Edelman

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (World Environment Day, WED) θεωρείται η σημαντικότερη διεθνής ημέρα για το περιβάλλον. Με συντονιστή το UNEP, η WED διοργανώνεται ετησίως από το 1973 έχοντας εξελιχθεί σε μια παγκόσμια ευκαιρία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Το αφιέρωμα είναι η δική μας συνεισφορά στην παγκόσμια καμπάνια του UNEP. Δράσεις περιβαλλοντικής υπευθυνότητας από επιχειρήσεις και οργανισμούς, εθελοντικές πρωτοβουλίες για διαχείριση αποβλήτων, ανακύκλωση και κυκλική οικονομία, σχέδια για βιώσιμες και «έξυπνες» πόλεις όπως και «έξυπνα» προϊόντα, προβάλλονται και αναδεικνύονται για να επιβεβαιώσουν ότι κάθε κίνηση μετράει και πως η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί συνεργασία πολλών και συνολική προσπάθεια. 

Image
Image

Ηλιακοί συλλέκτες, αντλίες θερμότητας, ηλεκτροκίνηση, μπαταρίες, μικροκυκλώματα, αποθήκευση υδρογόνου: τεχνολογίες αιχμής και προϊόντα στρατηγικής σημασίας. Ο παγκόσμιος αγώνας δρόμου για την πράσινη και βιομηχανική μετάβαση οδηγείται από τη ζήτηση για πολύτιμους και σπάνιους ορυκτούς πόρους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νέος κανονισμός για τις κρίσιμες πρώτες ύλες (Critical Raw Materials Act, CRMA) στοχεύει, ορθά, στην υποστήριξη της εξόρυξης, της επεξεργασίας και της ανακύκλωσης εντός ΕΕ. Είναι αρκετός όμως ένας μόνο κανονισμός για να διασφαλιστεί ο απρόσκοπτος εφοδιασμός και η βιώσιμη πρόσβαση σε κρίσιμες πρώτες ύλες της ΕΕ;

Έξι διακεκριμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού και ευρωπαϊκού οικοσυστήματος των ορυκτών πρώτων υλών αναλύουν τα δεδομένα και παραθέτουν την οπτική τους.

Image

Η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων στο εργασιακό τους περιβάλλον οφείλουν να αποτελούν πρωταρχικό μέλημα των σύγχρονων επιχειρήσεων. Οι σωστές συνθήκες εργασίας δεν είναι µόνο αξιόλογοι κοινωνικοί στόχοι µιας σύγχρονης επιχείρησης αλλά και οικονοµικοί στόχοι, εφόσον η επίτευξη τους συµβάλλει αποτελεσµατικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων.

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER