Πως η εξορυκτική βιομηχανία θα διαχειριστεί το ενεργειακό κόστος και θα βελτιώσει την απόδοση

Πως η εξορυκτική βιομηχανία θα διαχειριστεί το ενεργειακό κόστος και θα βελτιώσει την απόδοση

Η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα προκαλεί ανάγκη ελέγχου και μείωσης του επιχειρηματικού κόστους, ειδικά σε κλάδους έντασης ενέργειας όπως η εξόρυξη, στην οποία το ενεργειακό κόστος αντιπροσωπεύει σημαντικό μέρος των λειτουργικών δαπανών. Ωστόσο, μέσα από αυτή την πρόκληση, φαίνεται να προκύπτει μια ευκαιρία που εκτός από τη μείωση του κόστους, θα οδηγήσει και σε επίτευξη αποδοτικότητας και βιωσιμότητας για τον κλάδο.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Σύμφωνα με έρευνα από την Centrica Business Solutions στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.500 στελέχη του κλάδου της ενέργειας παγκοσμίως, οι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται αποτελεσματικά την ενέργεια είναι πιο αποδοτικές και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ισχυρά χρηματοοικονομικά μεγέθη. Στην πραγματικότητα, μια μείωση 20% στο κόστος ενέργειας μπορεί να αντιπροσωπεύει το ίδιο τελικό όφελος με μια αύξηση 5% στις πωλήσεις.

Έχοντας ως παράδειγμα επιχειρήσεις που πρωτοστατούν στη διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνουν, η έρευνα της Centrica εντόπισε και προτείνει πέντε ενδεδειγμένες μεθόδους για τη διαχείριση του ενεργειακού κόστους και τη βελτίωση των χρηματοοικονομικών επιδόσεων της εξόρυξης.

Οι προσπάθειες για ενεργειακή αποδοτικότητα πρέπει να βασίζονται σε δεδομένα

Σύμφωνα με την Centrica, το 45% των επιχειρήσεων μετατρέπουν τα δεδομένα ενεργειακής κατανάλωσης σε συγκεκριμένες βελτιώσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και το 76% χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες και έξυπνες συσκευές για τη βελτίωση της λήψης αποφάσεων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δεδομένα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αποτελεσματικότητας στην ενεργειακή διαχείριση.

Αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως η τεχνολογία ασύρματων αισθητήρων και κατάλληλες πλατφόρμες ανάλυσης δεδομένων, τα εξορυκτικά έργα μπορούν να παρακολουθούν την ενεργειακή τους κατανάλωση σε πραγματικό χρόνο και να διαθέτουν λεπτομερή πληροφόρηση σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους καταναλώνεται η ενέργεια. Αυτή η δυνατότητα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων, οδηγώντας σε βελτιστοποιημένη απόδοση, μειωμένο κόστος και βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα.

Η ικανότητα παραγωγής ενέργειας μπορεί να αποφέρει έσοδα

Καινοτόμες προσεγγίσεις στην ενεργειακή διαχείριση μπορούν να μετατρέψουν την ενέργεια από βασική πηγή κόστους σε πηγή εσόδων. Με την εφαρμογή συστημάτων κατανεμημένης ενέργειας και με τη συμμετοχή σε Virtual Power Plants (VPPs), οι εξορυκτικές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν και να μειώσουν το κόστος, δημιουργώντας παράλληλα νέες ροές εσόδων και ενισχύοντας τα χρηματοοικονομικά τους αποτελέσματα.

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού

Απεξάρτηση μέσω της ιδιοπαραγωγής ενέργειας

Σε μια εποχή ανόδου του ενεργειακού κόστους και αβεβαιότητας στα δίκτυα διανομής, η διασφάλιση συνεχούς και αξιόπιστης παροχής ενέργειας είναι πρωταρχικής σημασίας. Μέσω νομικών πρωτοβουλιών σε διάφορα μέρη του κόσμου, προωθείται η δυνατότητα των εξορυκτικών επιχειρήσεων να κατασκευάσουν δικές τους εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, ο κύριος όγκος των οποίων θα αφορά ανανεώσιμες πηγές ή δέσμευση ενέργειας που παράγεται από διαδικασίες beneficiation.

Τεχνολογίες κατανεμημένης ενέργειας όπως η CHP (Combined Heat and Power) και η ηλιακή ενέργεια, προσφέρουν στις εξορυκτικές επιχειρήσεις την ευκαιρία να αναπτύξουν επιτόπιες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, αυξάνοντας την ενεργειακή τους ασφάλεια και επιτυγχάνοντας μείωση του κόστους και των εκπομπών άνθρακα, σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους βιωσιμότητας.

Ανταγωνιστικότητα μέσω της βιωσιμότητας

Η παγκόσμια έρευνα της Centrica αποκαλύπτει ότι το 61% των πιο επιτυχημένων επιχειρήσεων είναι επίσης ηγέτες στις τεχνολογίες καθαρής ενέργειας. Η επένδυση σε ενεργειακές τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, δε βοηθά απλώς τις εξορυκτικές επιχειρήσεις να μειώσουν τα σχετικά κόστη, αλλά ενισχύει επίσης τη φήμη τους στους καταναλωτές που είναι ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά στο περιβάλλον.

Υιοθετώντας βιώσιμες ενεργειακές λύσεις που στηρίζονται σε ανανεώσιμες πηγές, όπως για παράδειγμα η ηλιακή ενέργεια, οι εξορυκτικές επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν τα περιβαλλοντικά τους διαπιστευτήρια, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν εξοικονόμηση κόστους και λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Επενδύσεις σε νέες ενεργειακές τεχνολογίες μέσω ευέλικτης χρηματοδότησης

Για επιχειρήσεις με κεφαλαιακούς περιορισμούς, οι λύσεις ευέλικτης χρηματοδότησης προσφέρουν την ευκαιρία για επενδύσεις σε βιώσιμες ενεργειακές τεχνολογίες χωρίς σημαντικό αρχικό κόστος. Η μόχλευση των διαθέσιμων επιλογών χρηματοδότησης επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν νέες ενεργειακές λύσεις, διατηρώντας παράλληλα την προβλεψιμότητα του κόστους και τον περιορισμό του χρηματοοικονομικού κινδύνου, καθιστώντας την ενεργειακή μετάβαση πιο εφικτή και οικονομικά προσιτή.

Οι σωστές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο με χρήση δεδομένων

Η διαχείριση της ενέργειας είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις που θέλουν να ελέγξουν το κόστος, να επιτύχουν αποδοτικότητα και να βελτιώσουν τις λειτουργίες τους. Αξιοποιώντας πληροφορίες που βασίζονται σε δεδομένα, εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες και υιοθετώντας εναλλακτικές λύσεις πηγές ενέργειας, οι εξορυκτικές επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν το κόστος και να θέσουν τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Με πληροφορίες από miningweekly.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER