Αυστραλία και Καναδάς θα συνεργαστούν σε θέματα κρίσιμων ορυκτών πρώτων υλών

Αυστραλία και Καναδάς θα συνεργαστούν σε θέματα κρίσιμων ορυκτών πρώτων υλών

Η Αυστραλία και ο Καναδάς συμφώνησαν να συνεργαστούν για να βελτιώσουν τη διαφάνεια στις αλυσίδες εφοδιασμού κρίσιμων ορυκτών πρώτων υλών και την αναγνώριση ισχυρών περιβαλλοντικών, κοινωνικών και προτύπων διακυβέρνησης (ESG). Η υπουργός Πόρων της Αυστραλίας, Madeleine King, είχε συνομιλίες με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Καναδά, Jonathan Wilkinson, κατά τη διάρκεια του Prospectors and Developers Association of Canada Convention (PDAC), που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο, από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2024.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η King ανέφερε ότι «Ο Καναδάς και η Αυστραλία είναι και οι δύο παγκόσμιοι ηγέτες στην εξόρυξη ορυκτών. Ολόκληρος ο πλανήτης αναζητά πρόσβαση σε κρίσιμα ορυκτά και σπάνιες γαίες και αυτό ανοίγει τεράστιες ευκαιρίες και για τις δύο χώρες».

Οι δύο υπουργοί εξέδωσαν κοινή δήλωση για τη συνεργασία τους, η οποία αναδεικνύει τις κοινές προτεραιότητες για την εξόρυξη, την επεξεργασία και τον εξευγενισμό κρίσιμων ορυκτών πρώτων υλών. Η King είπε ότι οι καταναλωτές και οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο που επιδιώκουν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και να επενδύσουν στην πράσινη τεχνολογία θα πρέπει να κατανοήσουν τα υψηλά πρότυπα ESG του αυστραλιανού τομέα πόρων.

«Η Αυστραλία και ο Καναδάς έχουν κοινό ενδιαφέρον για την προώθηση ανοιχτών και διαφανών αγορών για κρίσιμα ορυκτά που είναι ζωτικής σημασίας για την τεχνολογία καθαρής ενέργειας που θα βοηθήσει τον κόσμο να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα και να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή», εξήγησε η King. «Μετά τις συνομιλίες στο Τορόντο, η Αυστραλία και ο Καναδάς, συμφώνησαν να υποστηρίξουν την ενσωμάτωση ισχυρών διαπιστευτηρίων ESG σε παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού ΚΟΠΥ και την ανάπτυξη διαφανών και ανιχνεύσιμων αλυσίδων εφοδιασμού. Συνεπώς, οι τιμές που καταβάλλονται για τα ορυκτά της Αυστραλίας πρέπει να αναγνωρίζουν τα υψηλά πρότυπα ESG που ακολουθεί η αυστραλιανή βιομηχανία και το γεγονός ότι οι Αυστραλοί εργαζόμενοι απολαμβάνουν καλές συνθήκες εργασίας και τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας».

Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να διερευνήσουν κοινά πεδία ενδιαφέροντος για έρευνα και ανάπτυξη, όπως επίσης και σχετικές επενδύσεις, και να μοιραστούν πληροφορίες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την κοινή τους προτεραιότητα για οικονομική υποστήριξη ομάδων ιθαγενών.

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER