ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Λειτουργία νέων αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Λειτουργία νέων αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο μέρος του συμπλέγματος αιολικών πάρκων ΚΟΥΚΟΥΛΙ-ΔΟΥΚΑΣ στη Δυτική Μακεδονία. Το έργο έχει εγκατεστημένη ισχύ ισχύ 13,5MW και αποτελείται από τρεις ανεμογεννήτριες των 4,5ΜW οι οποίες αναμένεται να παράγουν ενέργεια 38 GWh ετησίως, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή περίπου 22.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Εκτός από τον αιολικό σταθμό ΚΟΥΚΟΥΛΙ, το σύμπλεγμα αιολικών πάρκων στη Δυτική Μακεδονία περιλαμβάνει το αιολικό πάρκο ΔΟΥΚΑΣ κοντά στην Κλεισούρα Καστοριάς. Με εγκατεστημένη ισχύ 26MW από 5 ανεμογεννήτριες των 5,2 MW, ο σταθμός ΔΟΥΚΑΣ αναμένεται να παράγει 68 GWh ετησίως και να αποτρέπει με τη λειτουργία του την εκπομπή περίπου 39.500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα. Οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και η λειτουργία του αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Η κατασκευή των δύο αιολικών πάρκων ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022. Τα έργα αυτά προστίθενται στα υφιστάμενα έργα ΑΠΕ εγκατε στημένης ισχύος περίπου 1,5GW της εταιρείας. Με νέα έργα ΑΠΕ ισχύος περίπου 1,8 GW υπό κατασκευή αυτή τη στιγμή, η ΔΕΗ προχωρά δυναμικά στον πράσινο μετασχηματισμό της μέσω της 100% θυγατρικής ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Ανάμεσα στα μεγάλα έργα ΑΠΕ που κατασκευάζονται είναι και το φωτοβολταϊκό έργο-σταθμός ισχύος 550MW, χωροθετημένο εντός των παλαιών λιγνιτωρυχείων της ευρύτερης περιοχής της Πτολεμαϊδας και ένα από τα μεγαλύτερα έργα ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη.

Planning and Management of Solar Power from Space
Συγγραφέας: Παναγιώτης Κοσμόπουλος
ISBN: 9780128233900

Μια ολιστική προσέγγιση απομακρυσμένης παρακολούθησης και πρόγνωσης της διεσπαρμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα με τη χρήση μεθόδων γεωπαρατήρησης, προτείνοντας μια εναλλακτική λύση για έξυπνη λήψη αποφάσεων ενεργειακής μετάβασης και ασφάλειας

Αποκτήστε το εδώ!
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER