Σωληνουργεία Κορίνθου: Σωλήνες χάλυβα χαμηλών εκπομπών άνθρακα για τη Subsea7

Σωληνουργεία Κορίνθου: Σωλήνες χάλυβα χαμηλών εκπομπών άνθρακα για τη Subsea7

Η νέα ανάθεση έργου από την Subsea7 στη Σωληνουργεία Κορίνθου για σωλήνες χάλυβα θα υλοποιηθεί με χάλυβα που συνοδεύεται από πιστοποιητικά μειωμένων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η Subsea7, ένας από τους μακροχρόνιους πελάτες της εταιρείας, επέλεξε σε αυτή την ανάθεση της την καινοτόμα πρόταση της Σωληνουργεία Κορίνθου που υλοποιείται σε συνεργασία με τον παραγωγό χάλυβα ArcelorMittal.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου επιλέχθηκε για την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων για υποθαλάσσιο έργο στη Βόρεια Θάλασσα χρησιμοποιώντας ελάσματα θερμής έλασης της ArcelorMittal με πιστοποιήσεις XCarb®. Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά σε 39 χλμ. σωλήνων ευθείας ραφής που παράγονται με τη μέθοδο υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW), διαμέτρου 16 ιντσών, για υποθαλάσσια εφαρμογή Pipe-In-Pipe.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου και η ArcelorMittal προχώρησαν σε συμφωνία για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των σωλήνων που παράγονται, χρησιμοποιώντας πιστοποιητικά μειωμένων εκπομπών CO2, με στόχο να υποστηρίξουν τους πελάτες τους στη μείωση των έμμεσων εκπομπών τους. Το XCarb® αποτελεί μια σειρά ευέλικτων λύσεων χάλυβα χαμηλών εκπομπών άνθρακα της ArcelorMittal που εφαρμόζονται σε έργα απαλλαγής άνθρακα που ήδη υλοποιούνται σήμερα.

Στα πιστοποιητικά XCarb®, η χρήση ανακυκλωμένου χάλυβα και η ενέργεια από ανανεώσιμες πήγες, δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να μειώσουν τις εκπομπές Scope 3, ενισχύοντας τη δέσμευσή τους για μια κυκλική οικονομία χαμηλών εκπομπών.

Ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου, δήλωσε: «Οι συνεργασίες που ενισχύουν τις προσπάθειες μας για μείωση των εκπομπών άνθρακα είναι κρίσιμες για την πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Ο χάλυβας έχει σημαντική συμβολή στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων μας και η συνεργασία με καθιερωμένες εταιρείες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες είναι το κλειδί για την προώθηση της προόδου μας σε βιώσιμες λύσεις».

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER