Η Holcim θα αποκτήσει 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά μεγάλων αποστάσεων της Mercedes-Benz

Η Holcim θα αποκτήσει 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά μεγάλων αποστάσεων της Mercedes-Benz

Η Holcim θα αποκτήσει για τον ευρωπαϊκό στόλο της, συνολικά 1.000 μονάδες του νέου ηλεκτρικού φορτηγού eActros 600 της Mercedes-Benz Trucks, το οποίο παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2023. Η διεύρυνση του στόλου ηλεκτρικών φορτηγών, θα συμβάλει στο στόχο μείωσης κατά 24% των εκπομπών Scope 3 κατάντη και εκπομπών μεταφοράς ανά τόνο υλικού, που έχει θέσει η Holcim για το 2030 σε σχέση με τις αντίστοιχες εκπομπές το 2020.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ο Miljan Gutovic, Region Head Europe της Holcim, δήλωσε, «Η Holcim προωθεί τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες και αποτελεσματικές μεταφορές με στόχο την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα όσον αφορά στις υλικοτεχνικές υποδομές των δραστηριοτήτων μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Mercedes-Benz Trucks για να εξηλεκτρίσουμε το στόλο μας, επιταχύνοντας το στόχο που έχουμε θέσει ώστε το 30% των αγορών ή των συμβάσεων βαρέων φορτηγών της εταιρείας μας, να αφορά σε εξοπλισμό μηδενικών εκπομπών έως το 2030».

Η Karin Rådström, CEO της Mercedes-Benz Trucks, δήλωσε: «Η Holcim είναι ένας από τους σημαντικότερους πελάτες της Mercedes-Benz Trucks στον κατασκευαστικό κλάδο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η εταιρεία αποφάσισε την υιοθέτηση του eActros 600 στη προσπάθεια της για πιο βιώσιμες μεταφορές. Το ηλεκτρικό αυτό φορτηγό θέτει νέα πρότυπα όσον αφορά την απόδοση».

Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Η Holcim μεταβαίνει σε εξοπλισμό μεταφορών χαμηλών εκπομπών άνθρακα από το λατομείο έως τη φόρτωση στο φορτηγό, υιοθετώντας πιο βιώσιμες και αποτελεσματικές μεταφορές. Αναπτύσσοντας ηλεκτρικούς στόλους σε όλες τις δραστηριότητες της, από αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα στα λατομεία της έως βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά για τη διανομή των υλικών της, η Holcim στοχεύει το 30% των αγορών ή των συμβάσεων βαρέων φορτηγών της να έχουν μηδενικές εκπομπές έως το 2030.

Η πλειοψηφία των ηλεκτρικών φορτηγών eActros 600 θα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ρυμουλκούμενα σιλό για τη μεταφορά δομικών υλικών. Η υψηλή χωρητικότητα μπαταρίας αυτού του φορτηγού -άνω των 600kWh- και ένας νέος, ιδιαίτερα αποδοτικός ηλεκτρικός κινητήριος άξονας, επιτρέπουν στο eActros 600 να επιτύχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων χωρίς ενδιάμεση φόρτιση, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ανά ημέρα. Η έναρξη της παραγωγής για το φορτηγό έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2024.

Με πληροφορίες από holcim.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER