Η Stellantis σχεδιάζει να παράγει κινεζικά EVs στην Ιταλία

Η Stellantis σχεδιάζει να παράγει κινεζικά EVs στην Ιταλία

Η Stellantis, μια πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Άμστερνταμ, εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει έως και 150.000 ηλεκτρικά οχήματα της Leapmotor στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο. Το 2023, η Stellantis αγόρασε το 20% των μετοχών της κινεζικής εταιρείας σε μια συμφωνία ύψους 1,6 δισ. δολαρίων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ως μέρος αυτής της συμφωνίας, οι δύο όμιλοι ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας υπό την ηγεσία της Stellantis (ποσοστά 51/49), η οποία δίνει στη Stellantis «αποκλειστικά δικαιώματα για την εξαγωγή και πώληση, καθώς και την κατασκευή προϊόντων Leapmotor εκτός της Κίνας». Το εργοστάσιο Mirafiori είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ευρώπη όπου κατασκευάζονταν εμβληματικά μοντέλα όπως το Fiat 600 και το Fiat 500. Επί του παρόντος κατασκευάζει μοντέλα Maserati και την ηλεκτρική έκδοση του Fiat 500.

Εκπρόσωπος της Stellantis ανέφερε ότι τα πρώτα αυτοκίνητα που θα προκύψουν από τη συνεργασία Stellantis-Leapmotor θα εμφανιστούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους το αργότερο το 2026 και ότι τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα της Leapmotor θα μπορούσαν να βγουν από τη γραμμή συναρμολόγησης στην Ιταλία το 2026 ή το 2027. Με την προσθήκη της κινέζικης Leapmotor, η οποία διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα χαμηλού κόστους, ο όμιλος Stellantis πρόσθεσε την 15η μάρκα στο χαρτοφυλάκιο του.

Από την πλευρά της Leapmotor, η κατασκευή αυτοκινήτων της στο Mirafiori θα την βοηθούσε να αποφύγει πιθανούς δασμούς της ΕΕ στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Κίνα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις επιδοτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης για τα ηλεκτρικά οχήματα και την ποσότητα του CO2 που εκπέμπεται κατά την διάρκεια της κατασκευής τους. Η Leapmotor είναι μια από τις μικρότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, αλλά σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πέντε μοντέλα με παγκόσμιο προσανατολισμό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. 

Με πληροφορίες από english.news.cn

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER