Η GeologicalAI εξασφάλισε χρηματοδότηση από επενδυτικό κεφάλαιο του Gates

Η GeologicalAI εξασφάλισε χρηματοδότηση από επενδυτικό κεφάλαιο του Gates

Η GeologicalAI, μια εταιρεία από το Calgary της Alberta του Καναδά, εξασφάλισε χρηματοδότηση Σειράς Α, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της εξόρυξης μέσω της τεχνολογίας.

Η GeologicalAI άνοιξε πρόσφατα τον κύκλο χρηματοδότησης Σειράς A, με το επενδυτικό κεφάλαιο Breakthrough Energy Ventures του Gates να χορηγεί στην εταιρεία 20 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της. Η νεοφυής επιχείρηση εξορυκτικής τεχνολογίας με έδρα το Calgary, αποκτά μέσω αυτής της χρηματοδότησης μια τεράστια ώθηση στις προσπάθειες της για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών που έχουν τη δυναμική να μετασχηματίσουν τον τομέα της εξόρυξης.

Η GeologicalAI ιδρύθηκε το 2013 και στη συνέχεια ανέπτυξε την τεχνολογία της για να καταστήσει ευκολότερη την ανακάλυψη υπόγειων κοιτασμάτων ορυκτών, μία σημαντική πτυχή της διαδικασίας της εξερεύνησης, η οποία προηγείται της εξόρυξης.

«Η GeologicalAI, απέδειξε με την πάροδο των ετών την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας της για μια ποικιλία τύπων ορυκτών και γεωλογικών σχηματισμών, τόσο με μικρές όσο και με μεγάλες εταιρείες εξόρυξης και σε όλα τα στάδια του οικοσυστήματος της εξόρυξης, από την εξερεύνηση, την ανάπτυξη έως και τη λειτουργία», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της GeologicalAI, Yannai Segal.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Το μέλλον της τεχνολογίας στην εξόρυξη: Ρομποτικοί γεωλόγοι

Η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην «αναλυτική επιστήμη πετρωμάτων με σκοπό την εξόρυξη» και η τεχνολογία της στοχεύει στη μεγιστοποίηση των οφελών της εξόρυξης και της αναζήτησης ορυκτών πρώτων υλών. Με τους ρομποτικούς γεωλόγους, η GeologicalAI συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα των εργασιών εξόρυξης που μπορεί επίσης να βοηθήσει το περιβάλλον και την οικονομία.

Είναι γνωστό ότι πολλές πρώτες ύλες είναι αποτέλεσμα εξόρυξης σε συγκεκριμένες τοποθεσίες ανά τον κόσμο. Ένα σημαντικό παράδειγμα είναι το λίθιο που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε μπαταρίες, αλλά και ο χαλκός που έχει ιδιαίτερο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση.

Η GeologicalAI αξιοποιεί τη γνώση από την ανάλυση των δεδομένων που συλλέγει για να καταστήσει τη βιομηχανία εξόρυξης πιο αποτελεσματική, υποδεικνύοντας τις περισσότερο υποσχόμενες περιοχές που είναι πιθανόν να φιλοξενούν τις επιθυμητές ορυκτές πρώτες ύλες.

Το επενδυτικό κεφάλαιο Breakthrough Energy Ventures του Bill Gates και η υποστήριξή του στη βιομηχανία

Ο Bill Gates εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο διάσημους μεγιστάνες της τεχνολογίας παγκοσμίως, και έχοντας αποσυρθεί εδώ και χρόνια από τη Microsoft, έχει στρέψει την προσοχή του στη χρηματοδότηση και υποστήριξη καινοτόμων τεχνολογιών σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και η εξόρυξη.

Με το επενδυτικό κεφάλαιο Breakthrough Energy Ventures (BEV), ο Gates συνεχίζει την υποστήριξή του στον κλάδο της τεχνολογίας και επιλέγει προσεκτικά τις επενδύσεις σε τεχνολογίες που έχουν τη δυναμική να αλλάξουν το ενεργειακό μίγμα παγκοσμίως. Μία άλλη εταιρεία που έλαβε χρηματοδότηση από το BEV είναι η Terabase, η οποία αναπτύσσει ηλιακά πάρκα με τη χρήση ρομπότ με σκοπό την ταχεία ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι καινοτομίες στον ενεργειακό τομέα και σε άλλους κλάδους είναι ένας ιδιαίτερα ενεργός τομέας, με το επενδυτικό κεφάλαιο του Bill Gates να αναζητά τις περισσότερο υποσχόμενες τεχνολογίες, οι οποίες έχουν τη δυναμική να αναστείλουν και να αναστρέψουν την κλιματική αλλαγή. Η πρόσφατη χρηματοδότηση της GeologicalAI από το BEV εμπίπτει σε αυτή τη λογική, μιας και η τεχνολογία της εταιρείας υπόσχεται γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξερεύνηση και ανακάλυψη κρίσιμων ορυκτών που χρησιμοποιούνται σε όλες τις νέες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με πληροφορίες από techtimes.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER