Ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο θα επενδύσει 500 εκατ. ευρώ για πρώτες ύλες μπαταριών στην ΕΕ

Ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο θα επενδύσει 500 εκατ. ευρώ για πρώτες ύλες μπαταριών στην ΕΕ

Ο ολλανδικός κόμβος καινοτομίας για τη βιώσιμη ενέργεια EIT InnoEnergy και το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο Demeter Investment Managers προχώρησαν στη δημιουργία ενός ταμείου ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την επένδυση σε έργα που επικεντρώνονται στην παραγωγή πρώτων υλών μπαταριών.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η πρωτοβουλία επιδιώκει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα και αποθήκευση ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και να αναπτύξει «μια ανθεκτική και ποικιλόμορφη εφοδιαστική αλυσίδα πρώτων υλών μπαταριών», δήλωσαν από κοινού τα δύο μέρη. Το δίδυμο εγκαινίασε επίσημα το νέο ταμείο κατά τη διάρκεια της 54ης Ετήσιας Συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Με το όνομα EBA Strategic Battery Materials Fund, το νέο επενδυτικό σχήμα θα επικεντρωθεί σε στρατηγικές πρώτες ύλες μπαταριών όπως το λίθιο, το νικέλιο, το κοβάλτιο, το μαγγάνιο και ο γραφίτης. Τουλάχιστον το 70% των επενδύσεων του ταμείου θα αφιερωθεί σε έργα που αυξάνουν την παραγωγή από τις βιομηχανίες εξόρυξης, επεξεργασίας, μεταποίησης και ανακύκλωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις γειτονικές χώρες. Το υπόλοιπο 30% θα στοχεύσει στην αύξηση της προσφοράς πρώτων υλών από χώρες με τις οποίες η ΕΕ έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες για την προμήθεια ορυκτών πρώτων υλών, όπως ο Καναδάς, η Ναμίμπια και η Αργεντινή.

Το κεφάλαιο Demeter θα ενεργεί ως διαχειριστής κεφαλαίων και η Societe Generale θα ενεργεί ως αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος για την άντληση κεφαλαίων.

Με πληροφορίες από renewablesnow.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER