Παγκόσμια συμμαχία για την τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και τις κατασκευές από τη UNIDO και τη HUAWEI

Παγκόσμια συμμαχία για την τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και τις κατασκευές από τη UNIDO και τη HUAWEI

Η UNIDO και η Huawei, κατά τη διάρκεια του 6ου World Artificial Intelligence Conference (WAIC) που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2023 στη Σαγκάη, ανακοίνωσαν ότι θεσπίζουν μια παγκόσμια συμμαχία για την τεχνητή νοημοσύνη στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών.

Αναλυτικότερα, η Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιομηχανική Ανάπτυξη (United Nations Industrial Development Organization, UNIDO), μαζί με τη Huawei και άλλους εταίρους, εγκαινίασαν επίσημα την «Παγκόσμια Συμμαχία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στους τομείς της Βιομηχανίας και των Κατασκευών» (AIM Global).

Με επικεφαλής την UNIDO, η AIM Global θα προωθήσει τη σύμπραξη μεταξύ εταίρων από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση τόσο της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), όσο και της ανάπτυξης της καινοτομίας της στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών. Η Συμμαχία θα επωφεληθεί από τα τοπικά δίκτυα και την πείρα και τη γνώση των γραφείων προώθησης επενδύσεων και τεχνολογίας της UNIDO, τα οποία παρέχουν υποστήριξη σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) παγκοσμίως. Η επακόλουθη βαθύτερη κατανόηση των πραγματικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ σε διατομεακό επίπεδο θα ενισχύσει τη στρατηγική της AIM Global προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπός της.

Η UNIDO αναλαμβάνει τη δέσμευση να στηρίξει τις καινοτόμες προσπάθειες για βελτίωση της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Huawei θα υποστηρίξει ενεργά την AIM Global με μελέτες συγκεκριμένων περιπτώσεων με αντικείμενο την εφαρμογή τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης στη βιομηχανία, με πληροφορίες που προκύπτουν από τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης που διεξάγει, καθώς και με τη διάθεση του παγκόσμιου δικτύου εμπειρογνωμόνων της.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER