Η Toyota θα προμηθευτεί ανακυκλωμένες πρώτες ύλες μπαταριών από τη Redwood

Η Toyota θα προμηθευτεί ανακυκλωμένες πρώτες ύλες μπαταριών από τη Redwood

Η Toyota συμφώνησε να προμηθευτεί ενεργά υλικά καθόδου (Cathode Active Materials, CAM) από τη Redwood, καθώς και φύλλα χαλκού για την κατασκευή ανόδων μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Οι προμηθευόμενες πρώτες ύλες θα προέρχονται από τη διαδικασία ανακύκλωσης παλαιών μπαταριών, και θα έχουν ως στόχο την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο νέο εργοστάσιο της Toyota στη Βόρεια Καρολίνα.

Τα ενεργά υλικά καθόδου και τα φύλλα χαλκού για τις ανόδους είναι οι πιο κρίσιμες πρώτες ύλες για μία μπαταρία και αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της. Η Redwood υποστηρίζει ότι οι δύο ομάδες ανακυκλωμένων πρώτων υλών, παράγονται επί του παρόντος εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό και η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει την παραγωγή τους σε κλίμακα στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά.

Για τις πρώτες ύλες που θα προμηθευει στην Toyota, η Redwood σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 90% ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένων νικελίου, λιθίου και κοβαλτίου, για τις καθόδους, ενώ θα παρέχει 100% ανακυκλωμένο χαλκό για τα φύλλα χαλκού για την παραγωγή των ανόδων. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό καθιστά τις συγκεκριμένες πρώτες ύλες τις πιο βιώσιμες που είναι διαθέσιμες στην παγκόσμια αγορά για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η συμφωνία ακολουθεί μια αρχική συνεργασία μεταξύ της Toyota και της Redwood από το 2022, όταν οι εταιρείες αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα κλειστού βρόχου για την εγχώρια παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων. Έκτοτε, η Toyota έχει επενδύσει επιπλέον 8 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο μπαταριών της Βόρειας Καρολίνας, το οποίο θα συνεισφέρει επιπλέον γραμμές παραγωγής μπαταριών για τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας.

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

Το σχέδιο της Redwood για την εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών των ΗΠΑ

Η Redwood εντοπίζει μια σειρά από οφέλη από την επέκταση της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας για πρώτες ύλες μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής απόδοσης και των μειώσεων των εκπομπών.

Παράγοντας όλο και περισσότερο υλικά μέσω ανακύκλωσης, η εταιρεία μπορεί να εξοικονομήσει κόστος, μιας και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων είναι σε περιορισμένη προσφορά και ενδέχεται να είναι ακριβότερες στο μέλλον, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για τέτοια οχήματα. Οι εγχώριες, κυκλικές αλυσίδες τροφοδοσίας της παραγωγής μπαταριών, μπορεί επίσης να βοηθήσουν όσον αφορά στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που συχνά συνοδεύουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Η ανακύκλωση μπορεί να μειώσει την εξάρτηση από την εξόρυξη και η δημιουργία μπαταριών στο εσωτερικό, αποτρέπει τις εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με τη μεταφορά των πρώτων υλών στις Η.Π.Α από το εξωτερικό.

Η Redwood είπε ότι η μεγαλύτερη εγχώρια παραγωγή ανακυκλωμένων πρώτων υλών, θα προέρχεται από μπαταρίες που είναι διαθέσιμες στο τέλος της ζωής τους, αλλά η εταιρεία θα πρέπει επίσης να αποκτήσει υλικά που εξορύσσονται με βιώσιμο τρόπο για να καλύψει τη ζήτηση.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω την εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα επενδύοντας στην επέκταση της τεχνολογίας και των εγκαταστάσεων της τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στη Βόρεια Νεβάδα και σύντομα θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός δεύτερου βιομηχανικού συγκροτήματος για πρώτες ύλες μπαταριών στη Νότια Καρολίνα. Με τα δύο βιομηχανικά της συγκροτήματα, η εταιρεία σχεδιάζει να κλιμακώσει την παραγωγή σε πρώτες ύλες για την παραγωγή μπαταριών, ισχύος 100 γιγαβατώρων κάθε χρόνο.

Με πληροφορίες από environmentenergyleader.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER