Νέο εργοστάσιο κονιαμάτων για τη Thrakon στα Οινόφυτα

Νέο εργοστάσιο κονιαμάτων για τη Thrakon στα Οινόφυτα

Η THRAKON εγκαινίασε το έκτο εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Το νέο εργοστάσιο, είναι το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων στην Ελλάδα, καθώς αποτελεί το επιστέγασμα της προσήλωσης της εταιρείας στην αγορά και των προοπτικών ανάπτυξης στις οποίες προσβλέπει τόσο για την ίδια την εταιρεία, όσο και για τη χώρα συνολικά.

THRAKON εργοστασιο οινοφυτα

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 στους χώρους του εργοστασίου, με μια εορταστική εκδήλωση για εργαζομένους, πελάτες, συνεργάτες και δημοσιογράφους, ενώ παρευρέθηκε επίσης, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, η Βασιλική Λοΐζου, Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων. Επιπλέον, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρέτησε την εκδήλωση από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες.

Το νέο εργοστάσιο της THRAKON έχει παραγωγική δυναμικότητα 300 χιλιάδων τόνων ετησίως και έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας τις καλύτερες βιομηχανικές πρακτικές, ενώ περιλαμβάνει και τον πλέον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Παράλληλα, η νέα αυτή υπερσύγχρονη μονάδα διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή, με την παραγωγική διαδικασία να ξεκινάει από την θραύση ανθρακικού ασβεστίου, την κοσκίνιση και την παραγωγή πολλών διαφορετικών κλασμάτων και να ολοκληρώνει με την ανάμειξη και τη συσκευασία του τελικού προϊόντος. Ο σχεδιασμός του νέου εργοστασίου ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018 και διήρκησε 3 χρόνια, με τις εκσκαφές και την κατασκευή να ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2022.

Η THRAKON διαθέτει 6 συνολικά εργοστάσια στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, 3 εργοστασιακές μονάδες βρίσκονται στην Ορεστιάδα, οι οποίες παράγουν κονιάματα, αυτόκλειστο κυψελωτό σκυρόδεμα ΥTONG και διογκωμένη πολυστερίνη. Ένα ακόμη εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων βρίσκεται στην Χαλκηδόνα, ενώ δυο εργοστασιακές μονάδες λειτουργούν στην περιοχή των Οινοφύτων, με τη μια να παράγει χρώματα και υγρά προϊόντα και τη δεύτερη να αποτελεί το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων στην Ελλάδα.

Η THRAKON συνεχίζει να καινοτομεί και να επεκτείνεται καθιστώντας την ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία υπερήφανη για την παγκόσμια αναγνώριση της. Είναι διαρκής η δέσμευση της εταιρείας για παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας και η νέα μονάδα θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση.

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER