Δύο νέες γυναικείες ενεργειακές κοινότητες το 2024 σε Ανατ. Μακεδονία - Θράκη και Πελοπόννησο

Δύο νέες γυναικείες ενεργειακές κοινότητες το 2024 σε Ανατ. Μακεδονία - Θράκη και Πελοπόννησο

Στις αρχές του 2024 αναμένεται να υλοποιηθούν δύο νέες γυναικείες ενεργειακές κοινότητες στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και την Πελοπόννησο, με το ενδιαφέρον να καταγράφεται έντονο και τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Η διευθύντρια του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), Αθανασία Ιωαννίδου, αναφέρει ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα «τρέξουν» γρήγορα οι μελέτες και στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα μπει σε γραμμή αφετηρίας η κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων σε περιοχές των προαναφερόμενων περιφερειών.

«Σε διάστημα λίγων ημερών, αλληλεπιδράσαμε με περισσότερες από 160 γυναίκες. Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε για δράσεις ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Πελοποννήσου και πάνω στον ενεργειακό τομέα. Συζητήσαμε για το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι γυναίκες σε πρωτοβουλίες όπως οι Ενεργειακές Κοινότητες», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΕ, Λίνα Τσαλταμπάση, επικεφαλής της πρώτης γυναικείας ενεργειακής κοινότητας που στήθηκε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, της WenCoop. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη γυναικεία ενεργειακή κοινότητα που συστήθηκε στην Κεντρική Μακεδονία «δουλεύει» ήδη ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στην ευρύτερη περιοχή της Κασσανδρείας νομού Χαλκιδικής και άλλα δύο βρίσκονται σε διαδικασία κατασκευής στην ίδια περιοχή.

Must Reads

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΓΕ, το προηγούμενο διάστημα επικεφαλής και στελέχη του συνδέσμου διοργάνωσαν και συμμετείχαν σε συναντήσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Πελοποννήσου, θέτοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία δύο νέων Γυναικείων Ενεργειακών Κοινοτήτων και μένοντας πιστοί στο όραμα τους για την προώθηση συμμετοχής των γυναικών στον τομέα της ενέργειας.

Ακολούθησαν αντίστοιχες επαφές στην περιοχή της Μεσσηνίας και στην Καλαμάτα, την Πύλο, τη Μαραθούπολη, τη Μεθώνη, τη Γλυφάδα, το Βλαχόπουλο και τη Χώρα. Το ραντεβού των δύο πλευρών στη περιοχή της Μεσσηνίας ανανεώθηκε για τις 19 Ιανουαρίου 2024 ενώ στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί εργαστήριο για τις Ενεργειακές Κοινότητες. Το αντίστοιχο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου 2024.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER