Ο Δήμος Αρταίων συστήνει ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Αρταίων συστήνει ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Αρταίων συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των Δήμων που συστήνουν τη δική τους ενεργειακή κοινότητα μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που είχε ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή και την καταχώρηση της ενεργειακής κοινότητας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, αναμένεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα κ.α, με σκοπό το συμψηφισμό των καταναλώσεων του Δήμου Αρταίων Net-metering, ενώ με το πλεόνασμα θα μπορούν ευπαθείς οικογένειες του Δήμου να έχουν δωρεάν ρεύμα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, Χρήστο Τσιρογιάννη, «Ο Δήμος μας προχωρά μπροστά κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την ενεργειακή αυτονόμηση του με τη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας. Έτσι θα μπορούμε να εξοικονομούμε πόρους παράγοντας τη δική μας ενέργεια και προσφέροντας ταυτόχρονα ανταποδοτικά οφέλη στους δημότες μας».

Η ενεργειακή κοινότητα του Δήμου Αρταίων, είναι ένας αστικός συνεταιρισμός με στόχο την παραγωγή και διανομή ενέργειας, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας.

Η «Ενεργειακή Κοινότητα Περιορισμένης Ευθύνης Αρταίων« όπως είναι η ονομασία της, απαριθμεί επτά μέλη τα οποία είναι: ο Δήμος Αρταίων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρταίων (ΔΗΚΕΔΑ), το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού (ΚΚΜΠΑΠ), η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (ΔΕΥΑΑ), η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αρταίων, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αρταίων και η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΔΑΕ ΟΤΑ).

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER