Ανοίγει ο δρόμος για τα διαβατήρια δομικών υλικών

Ανοίγει ο δρόμος για τα διαβατήρια δομικών υλικών

Η εταιρεία συμβούλων μηχανικών Waterman δημιούργησε έναν οδηγό για τα διαβατήρια δομικών υλικών που ελπίζει ότι θα ξεκλειδώσει τα εμπόδια στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών στον κατασκευαστικό κλάδο. Η Waterman υποστηρίζει ότι το Materials Passports Framework αντιπροσωπεύει την πρώτη τυποποιημένη προσέγγιση για την τεκμηρίωση και τη διαχείριση δομικών υλικών καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το πλαίσιο δείχνει τον τρόπο ανάπτυξης μιας βάσης δεδομένων πληροφοριών, που περιέχει την ταυτότητα, τις προδιαγραφές και τα δεδομένα απόδοσης για υλικά, προϊόντα και δομικά στοιχεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Waterman, Mark Terndrup, δήλωσε: «Με την κυκλοφορία του Materials Passports Framework, στοχεύουμε να προωθήσουμε την κυκλικότητα των υλικών και την κυκλική οικονομία σε ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο, με ένα στέρεο σύνολο διαδικασιών που μπορεί να υιοθετήσει κάθε κατασκευαστικό έργο. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πιο εμφανείς από ποτέ και η παράταση της διάρκειας ζωής των υλικών είναι θεμελιώδης για την ελαχιστοποίηση του ενσωματωμένου άνθρακα και του συνολικού αντίκτυπου του άνθρακα των κατασκευαστικών έργων σε κάθε τομέα».

Διαστρωμάτωση του πλαισίου διαβατηριών δομικών υλικών της Waterman
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Η Waterman οραματίζεται να καταστήσει το πρωτόκολλο της, ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο. Με επικεφαλής τη σύμβουλο βιωσιμότητας Anastasia Stella και με τεχνικές συνεισφορές από το Building Research Establishment, το πλαίσιο ευθυγραμμίζεται με τις επικείμενες απαιτήσεις που επιφέρουν πλαίσια όπως το Digital Product Passport (DPP), βάσει του προτεινόμενου Κανονισμού Ecodesign for Sustainable Products (ESPR) στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα διαβατήρια υλικών δοκιμάζονται επί του παρόντος στο έργο Edenica που σχεδιάστηκε από την Fletcher Priest Architects, ένα κατασκευαστικό project στο City of London από την YardNine και την BauMont Real Estate. Η Waterman παρέχει τεχνική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής αειφορίας, των κατασκευαστικών εργασιών, της στατικής μελέτης και της συμβολής ειδικών στο περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας μια στρατηγική κυκλικής οικονομίας με επικεφαλής τη Waterman, η ανάπτυξη του κτιρίου γραφείων, επιφάνειας 8.700 τ.μ., έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις κατά την κατασκευή και τη λειτουργία του.

Σχέσεις μεταξύ των διαφόρων επιπέδων στη διαστρωμάτωση του πλαισίου διαβατηρίων δομικών υλικών

Η Waterman συνεργάζεται με την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Circuland, η οποία θα παραδώσει μια ψηφιακή πλατφόρμα σχεδιασμένη να φιλοξενεί δεδομένα διαβατηρίων υλικών που μπορούν να συνδεθούν με μοντέλα Building Information Management, στρώνοντας το δρόμο για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων δομικών υλικών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η διαφάνεια της πλατφόρμας στους τύπους υλικών, το ανακυκλωμένο περιεχόμενο, τα αποσυναρμολογημένα υλικά για επαναχρησιμοποίηση και μια ενσωματωμένη ηλεκτρονική αγορά για την πώληση υλικών, αναμένεται να βελτιώσουν την αποδοτική χρήση των υλικών και να οδηγήσουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον στις κατασκευές.

Με πληροφορίες από theconstructionindex.co.uk

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER