Η Volvo CE συνεργάζεται με την CRH για απαλλαγή από τον άνθρακα

Η Volvo CE συνεργάζεται με την CRH για απαλλαγή από τον άνθρακα

Η Volvo Construction Equipment (Volvo CE) μαζί με την CRH, τον παγκόσμιο ηγέτη στις λύσεις δομικών υλικών, θα ηγηθούν της υιοθέτησης καινοτομιών για τον κατασκευαστικό κλάδο οι οποίες θα οδηγήσουν σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Με τη φιλοδοξία να διερευνήσουν ευκαιρίες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές σε μεταφορές, διαδικασίες και υλικά, ο Όμιλος Volvo και η CRH υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) στις 13 Νοεμβρίου 2023. Ως μέρος αυτής της στρατηγικής συμφωνίας, η Volvo CE θα αναλάβει την ανάπτυξη τεχνολογίας επόμενης γενιάς και κλιμάκωση της τεχνολογίας αιχμής για τα οχήματα εκτός δρόμου, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα και να διατηρηθούν, ωστόσο, υψηλά τα επίπεδα παραγωγικότητας.

Αν και δεν έχει ακόμη καθοριστεί ποιες λύσεις θα συμπεριληφθούν στο πεδίο εφαρμογής, είναι πιθανό να περιλαμβάνουν υποδομές ηλεκτροκίνησης και φόρτισης οχημάτων για τη μείωση των εκπομπών των μεταφορών και την ανάπτυξη καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Η Volvo CE έχει ήδη μια παραγωγική συνεργασία με τη CRH για πολλά χρόνια, από όπου προέκυψε το πρώτο αρθρωτό φορτηγό στη Βόρεια Αμερική, το Volvo A30G, το οποίο κατασκευάστηκε από χάλυβα χωρίς τη χρήση ορυκτών πρώτων υλών και το οποίο χρησιμοποιείται από την Pennsy Supply, μια εταιρεία του ομίλου CRH στη Βόρεια Αμερική.

φορτηγα VOLVO μηδενικων εκπομπων ανθρακα

Ο Melker Jernberg, Πρόεδρος της Volvo CE, ο οποίος θα ηγηθεί της συνεργασίας όσον αφορά στα οχήματα εκτός δρόμου, δήλωσε: «Οι συνεργασίες είναι το κλειδί για την επιτάχυνση της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και η συνεργασία μας με την κορυφαία εταιρεία λύσεων δομικών υλικών CRH θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να επιτύχουν τη φιλοδοξία τους για μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Προχωράμε πιο γρήγορα και δημιουργούμε πιο εντυπωσιακές αλλαγές όταν εργαζόμαστε μαζί».

«Στην CRH, καινοτομούμε για ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα με βαθιά εξειδίκευση στις λύσεις βιώσιμων μεταφορών και υποδομών. Ο Όμιλος Volvo είναι ένας στρατηγικός εταίρος για τη CRH και αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα στην κοινή μας δέσμευση για απαλλαγή των επιχειρήσεων μας από τις ανθρακούχες εκπομπές», δήλωσε η Eunice Heath, Chief Sustainability Officer του CRH.

Οι δύο εταιρείες μοιράζονται ισχυρές φιλοδοξίες βιωσιμότητας. Η Volvo CE στοχεύει σε 35% πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030 και καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2040. Η CRH, εν τω μεταξύ, στοχεύει σε μείωση 30% των εκπομπών σε όλο τον όμιλο έως το 2030 και να καταστεί ουδέτερη σε άνθρακα μέχρι το 2050.

Με πληροφορίες από aggbusiness.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER