Η Mercedes και η Brunp, θυγατρική της CATL, συνεργάζονται για την ανακύκλωση μπαταριών

Η Mercedes και η Brunp, θυγατρική της CATL, συνεργάζονται για την ανακύκλωση μπαταριών

Η Mercedes-Benz συμφώνησε να συνεργαστεί με τη Brunp, θυγατρική της CATL, στην Κίνα, για την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Brunp συνεργάζεται ήδη με τις Volvo, BMW, FAW-Volkswagen και GAC-Toyota, μεταξύ άλλων, στον τομέα της ανακύκλωσης μπαταριών.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί, η Brunp θα ανακυκλώνει στο μέλλον τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, ανακτώντας πολύτιμες πρώτες ύλες όπως το νικέλιο, το κοβάλτιο, το μαγγάνιο και το λίθιο, τις οποίες θα αξιοποιεί για την παραγωγή υλικών καθόδου για μπαταρίες. Στη συνέχεια, αυτά τα υλικά θα χρησιμοποιηθούν από την CATL σε νέες μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες θα παρέχονται στη Mercedes-Benz, ολοκληρώνοντας τον κύκλο.

Η εταιρεία Beijing Benz Automotive (BBAC), η οποία είναι μία κοινοπραξία μεταξύ της Mercedes-Benz και της BAIC στην Κίνα, κατασκευάζει τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα από τα μέσα του 2022, και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα EQA, EQB, EQC και EQE.

Η Brunp, από την πλευρά της, διαθέτει, επί του παρόντος, 251 μονάδες ανακύκλωσης μπαταριών σε όλη την Κίνα. Η μητρική εταιρεία CATL κατασκευάζει επίσης δύο μεγάλα βιομηχανικά πάρκα για την ανακύκλωση και την επεξεργασία πρώτων υλών μπαταριών με στόχο την παραγωγή νέων μπαταριών. Το ένα από αυτά είναι στην κινεζική πόλη Yichang και το άλλο στην πόλη Foshan. Η ουσία πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών στον κόσμο διαβλέπει τη σημασία της ανακύκλωσης και της επανεπεξεργασίας υλικών και επενδύει σε αυτά.

Μόλις πρόσφατα, η ίδια η Mercedes-Benz έθεσε τον θεμέλιο λίθο του εργοστασίου ανακύκλωσης μπαταριών στο Kuppenheim της Γερμανίας,. Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου σταδίου του εργοστασίου, δηλαδή της μηχανικής αποσυναρμολόγησης, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους. Οι συνομιλίες με το δημόσιο τομέα για περαιτέρω επέκταση βρίσκονται σε εξέλιξη. Το σχέδιο είναι να συμπληρωθεί η μηχανική αποσυναρμολόγηση με διαδικασίες υδρομεταλλουργίας λίγους μήνες αργότερα. Αυτό θα επέτρεπε στη Mercedes να καλύψει ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα στο πιλοτικό της εργοστάσιο, από τις απορριπτόμενες μπαταρίες έως την ανάκτηση μεμονωμένων πρώτων υλών.

Με πληροφορίες από electrive.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER