Σε εμπορική λειτουργία μεγάλο ηλιακό πάρκο της Enel Chile

Σε εμπορική λειτουργία μεγάλο ηλιακό πάρκο της Enel Chile

Ο ενεργειακός κολοσσός Enel Chile, μέσω της χιλιανής μονάδας Enel Green Power Chile, ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία του ηλιακού σταθμού Guanchoi ισχύος 398MW. Η Enel έλαβε άδεια από τον εθνικό συντονιστή ηλεκτρικής ενέργειας της Χιλής για την έναρξη λειτουργίας, αφού ο ηλιακός σταθμός πέρασε όλες τις δοκιμές που διασφαλίζουν την ασφάλεια και την απόδοση του.

Ο ηλιακός σταθμός Guanchoi, που βρίσκεται στην περιοχή Atacama της χώρας, τροφοδοτείται από 893.508 ηλιακούς συλλέκτες.Τα πάνελ διαθέτουν τεχνολογία μονοκρυσταλλικής διφασικής τεχνολογίας, η οποία τους επιτρέπει να επιτυγχάνουν μεγαλύτερη απόδοση στη δέσμευση της ηλιακής ακτινοβολίας, και παράγουν 14% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τους συμβατικούς ηλιακούς συλλέκτες.

Το εργοστάσιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που λειτουργούν στη Χιλή, παράγοντας 1.100GW καθαρής ενέργειας ετησίως. Η παραγόμενη ενέργεια του έργου θα διοχετεύεται στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Χιλής και θα τροφοδοτεί ένα εκατομμύριο σπίτια. Θα αποτρέψει επίσης την είσοδο στην ατμόσφαιρα 900.000 τόνων εκπομπών CO₂ ετησίως. Η εταιρεία χρησιμοποίησε έναν αντιστροφέα τύπου string, ο οποίος προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση στη μετατροπή του συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους συντήρησης ανά μονάδα.

Με πληροφορίες από energia.gr

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER