ΟΑΚΑ: Το 4% της ηλεκτρικής ενέργειας θα καλυφθεί από φωτοβολταϊκά

ΟΑΚΑ: Το 4% της ηλεκτρικής ενέργειας θα καλυφθεί από φωτοβολταϊκά

Η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) που υπέγραψε ο γενικός διευθυντής περιβαλλοντικής πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για την κάλυψη τμήματος των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση προβλέπονται αλλαγές όπως ανακαίνιση υφιστάμενων κατασκευών στο ΟΑΚΑ, προθήκη νέων, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου, αλλαγές στα δίκτυα υποδομής και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (π.χ. αντικατάσταση και αναβάθμιση του συνόλου του ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων), αλλαγές σχετικά με τη χρήση νερού και ενέργειας και στη διαχείριση των αποβλήτων.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στη χρήση ενέργειας αναφέρονται τα εξής:

  • Η εκτιμώμενη ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 3,13 γιγαβατώρες
  • Η κατανάλωση ενέργειας εντός των εγκαταστάσεων αφορά στην κάλυψη αναγκών όπως φωτισμός, ψύξη-κλιματισμός, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, λειτουργίας συσκευών εμπορικών δραστηριοτήτων/εστίασης, λειτουργία ανελκυστήρων, κλπ.
  • Οι ενεργειακές ανάγκες του έργου θα καλυφθούν: (α) με ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ για ψύξη και κλιματισμό, φωτισμό, κίνηση και λοιπά φορτία, ανελκυστήρες και για χρήση στην εστίαση (β) ελαφρό πετρέλαιο ντίζελ για τη λειτουργία του υφιστάμενου ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους την κάλυψη έκτακτων αναγκών σε περίπτωση βλάβης του δικτύου (δηλαδή για φωτισμό σήμανσης και οδεύσεων διαφυγής, ασφαλείας, κλιμακοστασίων, για τις ανάγκες των κοινοχρήστων διαδρομών κυκλοφορίας και των σημείων συνάθροισης, φωτισμός των υπόγειων χωρών, σύστημα πυρόσβεσης, αερισμός βοηθητικών χώρων στάθμευσης).
  • Στο κτίριο του τένις club προτείνεται να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πάνελ με επιφάνεια περί τα 300m² με ετήσια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια περί τις 120.000 kWh καλύπτοντας περίπου το 4% της συνολικής ηλεκτρικής κατανάλωσης.
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER