Η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια του κόσμου βρίσκεται στην Κίνα

Η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια του κόσμου βρίσκεται στην Κίνα

Η μεγαλύτερη και ισχυρότερη ανεμογεννήτρια που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος, τέθηκε σε λειτουργία και συνδέθηκε με το δίκτυο ενέργειας της Κίνας.

Οι περισσότερες παράκτιες περιοχές της Κίνας είναι ζώνες τυφώνων οπότε οι ανεμογεννήτριες που κατασκευάζουμε πρέπει να τους αντέχουν γιατί αλλιώς η αιολική ενέργεια δεν μπορεί να έχει μέλλον στην Κίνα

Qiying Zhang, CTO της Mingyang Smart Energy

Η MySE 16-260 έχει πτερύγια μήκους 123 μέτρων, καλύπτει μία επιφάνεια όσο επτά γήπεδα ποδοσφαίρου και παράγει 16 MW ηλεκτρισμού. Στέκεται 152 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και η τουρμπίνα της ζυγίζει 349 τόνους. Αποτελεί ένα θαύμα μηχανικής και εκτιμάται πως θα μπορεί μόνη της σε ένα έτος να παράγει 66 GWh, αρκετό ηλεκτρισμό για να τροφοδοτήσει 36.000 σπίτια. Αυτό ισοδυναμεί με καύση 22.000 τόνων λιγνίτη, ενώ η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανέρχεται στους 54.000 τόνους.

Η MySE 16-260 εγκαταστάθηκε σε ένα αιολικό πάρκο ανοιχτά της ακτής της επαρχίας Fujian στην Κίνα, στο στενό της Ταϊβάν, όπου οι άνεμοι συνήθως ξεπερνούν τα 51 χιλιόμετρα την ώρα. Για αυτόν το λόγο κατασκευάστηκε με εξαιρετική ανθεκτικότητα και ήδη επιβίωσε από τον τυφώνα Talim.

Με πληροφορίες από Unboxholics.com 

Η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια βρίσκεται στην Κίνα
Image
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER