Σε λειτουργία νέο αιολικό πάρκο ισχύος 50MW από την IBERDROLA

Σε λειτουργία νέο αιολικό πάρκο ισχύος 50MW από την IBERDROLA

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο Ασκιο 3 (Askio III) της ισπανικής εταιρείας Iberdrola στη Γαλατινή Κοζάνης. Με εγκατεστημένη ισχύ 50MW, το Άσκιο 3 είναι εγκατεστημένο σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και είναι σε θέση να παρέχει ενέργεια για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες περισσότερων από 54.000 κατοικιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε την εγκατάσταση των δώδεκα ανεμογεννητριών που αποτελούν το αιολικό πάρκο, με πτερύγια μήκους 70 μέτρων και διάμετρο ρότορα 150 μέτρων, καθώς και όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη σύνδεση τους με το δίκτυο σε λίγο περισσότερο από έξι μήνες, όπως στόχος ήταν η ολοκλήρωση του έργου πριν από την έλευση του χειμώνα που θα καθυστερούσε την εκκένωση της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών της εγκατάστασης στο ελληνικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας για μήνες, λόγω της μεγάλης συσσώρευσης χιονιού που συνηθίζεται σε αυτά τα βουνά.

Συνολικά, έχουν τοποθετηθεί περίπου 30 χιλιόμετρα καλωδίου, μεταξύ των τριών εσωτερικών κυκλωμάτων μέσης τάσης και της γραμμής εκκένωσης, ενώ επιπλέον έχει επεκταθεί ο υποσταθμός Λυγερής κοντά στην πόλη της Κοζάνης.

Η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει επίσης ότι προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία Blade Lifter. Αυτή η εγκατάσταση, επίσης, θα μοιράζεται το σημείο σύνδεσης του δικτύου με το αιολικό πάρκο Askio II, που βρίσκεται υπό κατασκευή, γεγονός που θα μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του και θα διευκολύνει τη διαδικασία θέσης σε λειτουργία μόλις ολοκληρωθεί η μονάδα. Ο όμιλος Iberdrola, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, «έχει πλέον εγκατεστημένη στην Ελλάδα καθαρή ισχύ 365MW».

Με πληροφορίες από εφημερίδα Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 8/12/2022

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
Must Reads
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER