Η Komatsu και η Cummins συνεργάζονται σε σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης εξοπλισμού

Η Komatsu και η Cummins συνεργάζονται σε σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης εξοπλισμού

Για να δημιουργήσουν περισσότερη αξία για τους πελάτες τους, η Komatsu και η Cummins συνεργάστηκαν για να προσφέρουν μια νέα, ολοκληρωμένη λύση απομακρυσμένης παρακολούθησης εξοπλισμού που έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει τις απρόβλεπτες διακοπές λειτουργίας, να επιταχύνει την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Με το διαμοιρασμό δεδομένων για τη λειτουργία και την απόδοση του εξοπλισμού σε κοινή υποδομή (infrastructure) και συνεργαζόμενες για την ανάλυση αυτών των δεδομένων, οι δύο εταιρείες έχοντας πρόσβαση, με ασφαλή τρόπο, στα ίδια δεδομένα, αναπτύσσουν αναλύσεις και κοινές αναφορές για τη λειτουργία του εξοπλισμού αρμοδιότητας τους. Η συνεργασία της Komatsu και της Cummins επιτρέπει τη συλλογή δεδομένων σε μία μόνο συσκευή και όλες οι ενέργειες διαχειρίζονται σε ένα κοινό σύστημα διαχείρισης περιστατικών, επιτρέποντας στους ειδικούς των δύο εταιρειών να συνεργάζονται εξ αποστάσεως με τους τεχνικούς συντήρησης του εκάστοτε πελάτη.

Ο συνδυασμός της υποστήριξης εξοπλισμού από την Komatsu με την εξειδικευμένη γνώση της Cummins στους κινητήρες, επιτρέπει τόσο την παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας του εξοπλισμού όσο και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των εργασιών συντήρησης. Οι δύο εταιρείες θεωρούν ότι η λύση που προσφέρουν έχει πολλά πλεονεκτήματα για τους πελάτες τους που είναι και οι χρήστες του εξοπλισμού εξόρυξης, όπως:

  • Αποφυγή μη προγραμματισμένων συντηρήσεων
  • Πρόβλεψη αναγκών συντήρησης
  • Μείωση του κόστους παραγωγής και του χρόνου διακοπής λειτουργίας λόγω συντήρησης
  • Αποδοτικότερη χρήση του εξοπλισμού
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

Στο παρελθόν, η συλλογή και η παραγωγή δεδομένων για ένα συγκεκριμένο είδος μηχανοκίνητου εξοπλισμού και του κινητήρα του, περιελάμβανε πολλαπλές συσκευές καταγραφής δεδομένων, η καθεμία με τη δική της μεμονωμένη απομακρυσμένη σύνδεση. Οι πελάτες διέθεταν συνήθως ξεχωριστές συσκευές που δημιουργούσαν διακριτές ροές για όλα τα υποσυστήματα που απαντώνται σε μηχανήματα εξόρυξης.

«Με πολλαπλές ροές δεδομένων, τα ορυχεία έχουν λιγότερο έλεγχο για το πού καταλήγουν τα δεδομένα και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά, ενώ η χρήση μίας μεμονωμένης συσκευής συλλογής δεδομένων μπορεί να απλοποιήσει τη ροή δεδομένων και μπορεί επίσης να ενισχύσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο», ανέφεραν οι εταιρείες. «Καταργώντας την ανάγκη για πολλαπλές υποδομές επικοινωνίας και πολλαπλά σημεία σύνδεσης, η συνδυασμένη λύση από την Cummins και την Komatsu μπορεί να προσφέρει νέες δυνατότητες για να βοηθήσει τους διαχειριστές εξορυκτικών εκμεταλλεύσεων να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις πιο γρήγορα».

Η χρήση μίας μεμονωμένης συσκευής συλλογής και αποστολής δεδομένων μειώνει επίσης το χρόνο συντήρησης και το χρόνο διακοπής λειτουργίας του μηχανήματος, καθώς ο ίδιος ο καταγραφικός εξοπλισμός απαιτεί λιγότερη διαχείριση και συντήρηση..

Η συνδυασμένη λύση έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την προστασία του εξορυκτικού εξοπλισμού και να μειώσει τις βλάβες που απαντώνται σε μεγάλους στόλους, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο στους πελάτες μια απλοποιημένη και βελτιωμένη εμπειρία για τη διαχείριση του εξοπλισμού τους, την ενσωμάτωση των δεδομένων και τη λήψη αναφορών. Επίσης, η νέα συνδυασμένη λύση χαρακτηρίζεται και από χαμηλότερο κόστος, όπως αναφέρουν οι εταιρείες.

«Με αυτή τη συνεργασία, συνδέουμε δύο υπηρεσίες υψηλής αξίας μεταξύ τους», δήλωσε ο Greg Lanz, General Manager, Technology Interoperability της Komatsu. «Συνδυάζοντας αναλυτικά δεδομένα τόσο από την Komatsu όσο και από την Cummins, μπορούμε να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να μεγιστοποιήσουν τη συνολική απόδοση και την εύρυθμη λειτουργία του εξοπλισμού τους».

Η Dana Miller, Director and Service Solutions για την Cummins, δήλωσε: «Στόχος μας με αυτήν την ολοκληρωμένη λύση είναι να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση για τους πελάτες μας ώστε να εξασφαλίζουμε απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού τους».

Οι αποτελεσματικές λύσεις διαχείρισης εξοπλισμού δεν παρέχουν απλώς περισσότερα δεδομένα σχετικά με τον εξοπλισμό και τους κινητήρες, αλλά βοηθούν να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα είναι χρήσιμα και σωστά οργανωμένα, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να λειτουργούν με προορατικό τρόπο. Για παράδειγμα, η γνώση της ακριβούς θέσης ενός φορτηγού μέσα στο ορυχείο, ποιο είναι το ωφέλιμο φορτίο του και ποιος χειριστής το οδηγεί, όλα παρέχουν ένα χρήσιμο πλαίσιο ανάλυσης σχετικά με το γιατί ο κινητήρας συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο. Συνδυάζοντας δεδομένα κινητήρα και άλλων μερών του εξοπλισμού, οι εξορυκτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να έχουν διαθέσιμα όλα τα δεδομένα που αφορούν στον εξοπλισμό τους σε ένα μέρος, με πληροφορίες και προτάσεις για μια ολιστική διαχείριση.

Ο Lanz τονίζει: «Η συνεργασία μεταξύ της Cummins και της Komatsu μας ανοίγει ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε πιο σύνθετες και χρήσιμες αναφορές κατάστασης του εξοπλισμού. Το μυστικό είναι ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας και των δύο ομάδων».

Με πληροφορίες από im-mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER