Η ELVIAL στηρίζει τη νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Η ELVIAL στηρίζει τη νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα

H δέσμευση της ELVIAL να στέκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και να δίνει προτεραιότητα στην αειφορία και την καινοτομία στις πρακτικές της, πιστοποιείται ακόμη μια φορά με την υποστήριξη της προσπάθειας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς στο πλαίσιο του Junior Achievement.

Το Junior Achievement είναι ένα πρόγραμμα/διαγωνισμός που αναδεικνύει την καλύτερη «Εικονική Επιχείρηση – Company Program» και διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας. Η ομάδα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς συμμετέχει φέτος με την Top Harvest.

Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο, αειφόρο αστικό θερμοκήπιο τοποθετείται στις ταράτσες και μπορεί να παράγει κηπευτικά που να καλύπτουν τις ανάγκες της πολυκατοικίας που θα το εγκαταστήσει. Λειτουργεί με ηλιακούς συλλέκτες και εξασφαλίζει τη βιώσιμη ενέργεια και παραγωγή τροφής. Η ιδέα είναι εφαρμόσιμη, αειφόρος και αφορά την καθημερινότητα όλων μας. Το πρωτότυπο της Top Harvest κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές στη βιομηχανική μονάδα της ELVIAL με την επίβλεψη των καθηγητών τους. 

elvial top harvest 2ο πειραματικό γυμνάσιο Κιλκίς

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Δ/νουσα Σύμβουλος της ELVIAL, Ασημίνα Τζίκα, ανέλαβε το ρόλο του Inspirational Mentor της ομάδας που διαγωνίζεται και μοιράστηκε τη δική της οπτική και τις προσωπικές της εμπειρίες στα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, της αειφορίας και της καινοτομίας, που αποτελούν μαθήματα και για τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ως Inspirational Mentor, η Ασημίνα Τζίκα συναντήθηκε με την ομάδα και τη συνόδευσε σε επισκέψεις στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον διακεκριμένο ειδικό στις ΑΠΕ, Κώστα Ευθυμίου. Σημειώνουμε ότι το σχολείο πέρσι βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο στο Junior Achievement Europe και φέτος διεκδικεί με πολλές αξιώσεις την επανάληψη της διάκρισης.

Elvial Top hravest 2ο πειραματικό γυμνάσιο Κιλκίς

Για την ELVIAL, το καλύτερο αύριο, φαίνεται μέσα στις εκπαιδευτικές δράσεις και τις αειφόρες καινοτομίες, όπως η Top Harvest του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς. Οι άνθρωποι της εταιρείας είναι διπλά χαρούμενοι και περήφανοι να υποστηρίζουν τέτοιες προσπάθειες, που προέρχονται από την τοπική κοινωνία. Μπορείτε να στηρίξετε με την ψήφο σας την Τοp Harvest, πατώντας ΕΔΩ!

Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER