Η Neste ολοκληρώνει με επιτυχία δοκιμαστική παραγωγή με έλαιο πυρόλυσης από άχρηστα ελαστικά

Η Neste ολοκληρώνει με επιτυχία δοκιμαστική παραγωγή με έλαιο πυρόλυσης από άχρηστα ελαστικά

Μέσα από τη διαδικασία δοκιμαστικής παραγωγής, η φινλανδική εταιρεία παραγωγής βιοκαυσίμων και διύλισης πετρελαίου Neste, παρήγαγε πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας για νέα πλαστικά και χημικά και εφάρμοσε στην πράξη αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Για τη διαδικασία, η Neste προμηθεύτηκε έλαιο πυρόλυσης που προερχόταν από άχρηστα ελαστικά οχημάτων από την Scandinavian Enviro Systems, μια σουηδική εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογίες για την ανάκτηση υλικών από προϊόντα στο τέλος του κύκλου ζωής τους. 

Ο στόχος της πιλοτικής παραγωγικής διαδικασίας της Neste ήταν να αξιολογήσει τις δυνατότητες της χημικής ανακύκλωσης εκτός των πλαστικών αποβλήτων, ώστε να διευρυνθούν δυνητικά οι ροές αποβλήτων που θα μπορούσαν να υποστούν επεξεργασία με σκοπό τη μετατροπή τους σε προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Ακριβώς όπως συμβαίνει με τα δύσκολα ανακυκλώσιμα πλαστικά απόβλητα, μια μεγάλη ποσότητα ελαστικών σήμερα καταλήγει σε χωματερές ή αποτεφρωτήρες στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Η σύνθεση των ελαστικών ως μείγμα πολλών υλικών καθιστά δύσκολη την ανακύκλωση τους με μηχανικές μεθόδους ανακύκλωσης. Ως εκ τούτου, υπάρχει ισχυρό κίνητρο για τη χρήση της χημικής ανακύκλωσης με σκοπό τη διατήρηση των πρώτων υλών των ελαστικών σε κυκλοφορία και η Scandinavian Enviro Systems έχει αναπτύξει μια τεχνολογία πυρόλυσης για την εξαγωγή αιθάλης και ελαίου από ελαστικά στο τέλος της ζωής τους.

Με πληροφορίες από recycling-magazine.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER