Νέα ηλεκτρονική αγορά από την Orbex για την πιστοποίηση ανακυκλωμένων μετάλλων

Νέα ηλεκτρονική αγορά από την Orbex για την πιστοποίηση ανακυκλωμένων μετάλλων

Η Orbex εγκαινίασε μια ηλεκτρονική αγορά για πιστοποιημένα ανακυκλωμένα μέταλλα η οποία έχει εφαρμογή σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα με προβλέψεις, η ζήτηση για δευτερογενή μέταλλα προβλέπεται να ξεπεράσει την αντίστοιχη των πρωτογενών μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, προσεγγίζοντας σε αξία τα $500 δισ. μέχρι το τέλος του 2024. Επί του παρόντος, 400 εκατομμύρια τόνοι μετάλλων ανακυκλώνονται ετησίως σε παγκόσμια βάση.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Παρά τη μεγάλη δυναμική της αγοράς των ανακυκλωμένων μετάλλων, δεν υπάρχει παγκοσμίως αναγνωρισμένη, τυποποιημένη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας για την επαλήθευση της προέλευσης του ανακυκλωμένου μετάλλου και την παρακολούθηση της χρήσης του μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το γεγονός αυτό εμποδίζει τις επιχειρήσεις να υπολογίζουν με ακρίβεια τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις εντός του πλαισίου ESG. Θέτει επίσης εμπόδια για τους προμηθευτές στην προσπάθεια ενίσχυσης της αξίας δευτερογενών μετάλλων που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα.

Η Orbex, η οποία έχει εξασφαλίσει σημαντικές ποσότητες ανακτώμενων σιδηρούχων μετάλλων στη Βόρεια Αμερική, καθώς και πρόσβαση στο 2% των παγκόσμιων αγορών ανακυκλωμένου αλουμινίου και χαλκού, εφαρμόζει την  πιστοποίηση προέλευσης (Certification of Origination, COO) για όλα τα δευτερογενή μέταλλα που διακινούνται μέσω της νέας αγοράς, με λεπτομερείς πληροφορίες που αποδεικνύουν την πηγή και την προέλευση τους.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Η Orbex αναπτύσσει πρότυπα και διαδικασίες ελέγχου ταυτότητας ως μέρος μιας πρωτοβουλίας ανοιχτού κώδικα σε έναν από τους πιο αξιόπιστους, ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς προτύπων στον κόσμο, το OASIS Open. Τα πρότυπα αυτά βοηθούν τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις όσον αφορά στα προϊόντα που προμηθεύονται, να βελτιώνουν τις αναφορές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα εντός του πλαισίου ESG και να τεκμηριώνουν τα περιβαλλοντικά τους διαπιστευτήρια σε τρίτα ενδιαφερόμενα μέρη.

Αυτά τα πρότυπα επηρεάζουν τις ενέργειες ενός οργανισμού ως προς τους στόχους απαλλαγής από τον άνθρακα, τα ρυθμιστικά πλαίσια του πρωτοκόλλου για τα αέρια της θερμοκηπίου, ιδιαίτερα του Πεδίου 3, καθώς και ως προς τη διεθνή κανονιστική συμμόρφωση. Προηγούμενα έργα του OASIS Open περιελάμβαναν πρότυπα για την ηλεκτρονική τιμολόγηση και μια τυποποιημένη ανοιχτή διεπαφή που επιτρέπει στους οργανισμούς να ενσωματώνουν δεδομένα βιοποικιλότητας στα πληροφοριακά τους συστήματα.

«Η Orbex οδηγεί την πολύ αναγκαία αλλαγή φέρνοντας επιτέλους την παγκοσμίως αναγνωρισμένη τυποποίηση σε μια τεράστια αγορά. Είμαστε περήφανοι που όχι μόνο προωθούμε βιώσιμες πρακτικές σε τομείς που παραδοσιακά είναι δύσκολο να τις υιοθετήσουν, ενώ παράλληλα προσφέρουμε μια μοναδική ευκαιρία αξιοποίησης της αυξημένης ζήτησης για εμπορεύματα με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, διασφαλίζουμε την ακεραιότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και βοηθάμε τις επιχειρήσεις στη μετάβασή τους σε μια κυκλική οικονομία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Orbex, Thomas Buchar.

«Η Orbex είναι το πρώτο κομμάτι της κρίσιμης υποδομής συναλλαγών και θα παραμείνει η αρχική και πιο αξιόπιστη πηγή για δευτερογενή μέταλλα. Ανυπομονούμε για ένα μέλλον όπου μπορούμε να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικά πιστοποιημένων προϊόντων».

Η Orbex, η οποία υποστηρίζεται από την κορυφαία εταιρεία ανακύκλωσης και επεξεργασίας μετάλλων SA Recycling, έχει σχέδια να επεκταθεί και σε άλλα περιβαλλοντικά φιλικά προϊόντα, όπως το ανακυκλωμένο πλαστικό και τα οργανικά.

Με την παγκόσμια παραγωγή μετάλλων να αντιπροσωπεύει έως και το 7% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ανακύκλωση μετάλλων - όπως το αλουμίνιο - να εξοικονομεί έως και 95% της ενέργειας που απαιτείται για την εξόρυξη και την παραγωγή πρωτογενών μετάλλων, η Orbex οδηγεί την αλλαγή σε έναν από τους τομείς που είναι πιο δύσκολο να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφορών, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των κατασκευών. Υπολογίζεται ότι οι εκπομπές άνθρακα θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 600 μεγατόνους κάθε χρόνο με την αποκλειστική χρήση scrap χάλυβα και αλουμινίου.

Με πληροφορίες από wasterecyclingmag.ca

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER