Η Holcim αναγνωρίζεται παγκοσμίως για την ηγετική της δράση για το κλίμα και το νερό με διπλό «Α» από το CDP

Η Holcim αναγνωρίζεται παγκοσμίως για την ηγετική της δράση για το κλίμα και το νερό με διπλό «Α» από το CDP

Η Holcim, μητρική εταιρεία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, είναι η πρώτη εταιρία στον κλάδο των δομικών υλικών και μία από τις 15 εταιρίες στην Ευρώπη που έλαβαν διπλό «Α» στη βαθμολογία CDP, από τις 15.000 εταιρίες που βαθμολογήθηκαν παγκοσμίως. Η κατάταξη της Holcim στη «λίστα Α» της CDP για τρίτη συνεχή χρονιά αποτελεί αναγνώριση του αντίκτυπου της εταιρίας στην απανθρακοποίηση του κατασκευαστικού κλάδου, στη διαχείριση του κλίματος και του νερού.

Ο Maxfield Weiss, Εκτελεστικός Διευθυντής του CDP Europe ανέφερε: «Το CDP είδε σχεδόν 20.000 εταιρίες να δημοσιοποιούν περιβαλλοντικά δεδομένα φέτος, συμπεριλαμβανομένου του 70% των ευρωπαϊκών εταιριών ανά αγοραία αξία. Η COP27 κατέδειξε ότι η ανάγκη για μετασχηματιστικές αλλαγές είναι πιο κρίσιμη από ποτέ εάν θέλουμε να περιορίσουμε τη θέρμανση του πλανήτη στον 1,5°C. Ως εκ τούτου, χαίρομαι που οι ευρωπαϊκές εταιρίες αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των εταιριών της «λίστας Α» σε όλο τον κόσμο, και 15 έλαβαν διπλό Α και 8 έλαβαν τριπλό Α για την ηγετική στάση τους σε θέματα κλιματικής αλλαγής, προστασίας των δασών και ασφάλειας του νερού».

Ο Jan Jenisch, Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim δήλωσε σχετικά: «Η βαθμολογία διπλού A από το CDP είναι πολύ ενθαρρυντική για όλες τις ομάδες μας που θέτουν τη βιωσιμότητα καθημερινά στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την απανθρακοποίηση του κατασκευαστικού κλάδου. Η κατάταξη στη «λίστα Α» του CDP για τρίτη συνεχή χρονιά καταδεικνύει τη δυναμική της πορείας μας προς καθαρό μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα, καθώς και την προσήλωση μας στην προστασία της φύσης και των υδατικών πόρων σε όλες τις δραστηριότητες μας».

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Στην πορεία της προς καθαρό μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα, η Holcim οδηγεί την μετάβαση προς ένα κλιματικά ουδέτερο και αειφόρο κατασκευαστικό κλάδο με ενδελεχή και επιστημονικό τρόπο. Φέτος, η Holcim αναβάθμισε τους κλιματικούς στόχους για το 2030, ώστε να είναι ευθυγραμμισμένοι με τον 1,5°C που επικυρώθηκε από την πρωτοβουλία Science Based Target (SBTi).

Προωθώντας τη στρατηγική της για τη φύση, η Holcim δεσμεύεται να αναπληρώσει το πόσιμο νερό σε περιοχές υψηλού κινδύνου λειψυδρίας έως το 2030, με μετρήσιμους στόχους όπως, μεταξύ άλλων, 75% των εγκαταστάσεών της να έχουν θετικό ισοζύγιο νερού και 100% των εγκαταστάσεών της να είναι εξοπλισμένες με συστήματα ανακύκλωσης νερού. Η ετήσια διαδικασία περιβαλλοντικών γνωστοποιήσεων και βαθμολόγησης του CDP αναγνωρίζεται ευρέως ως ο χρυσός κανόνας της εταιρικής περιβαλλοντικής διαφάνειας. Φέτος, το CDP χρησιμοποίησε τη λεπτομερή και ανεξάρτητη μεθοδολογία του για να αξιολογήσει σχεδόν 15.000 επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν θετικά.

Το CDP βαθμολογεί από Α έως D, βάσει της πληρότητας των γνωστοποιήσεων, της ευαισθητοποίησης και της διαχείρισης των περιβαλλοντικών κινδύνων και της επίδειξης βέλτιστων πρακτικών που σχετίζονται με την περιβαλλοντική ηγεσία, όπως η φιλόδοξη και ουσιαστική στοχοθεσία. Η πλήρης μεθοδολογία και τα κριτήρια για τη λίστα Α διατίθενται στη σελίδα του CPD: https://www.cdp.net/en/companies/companies-score

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER