Η Stellantis και η Vulcan Energy αναπτύσσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Γερμανία

Η Stellantis και η Vulcan Energy αναπτύσσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Γερμανία

Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis ήρθε σε συμφωνία με τον όμιλο Vulcan Energy Resources για την ανάπτυξη έργων γεωθερμικής ενέργειας στη Γερμανία με σκοπό να ενισχυθεί η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο Rüsselsheim, όπου παράγονται τα μοντέλα DS 4 και Opel Astra.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

«Η Stellantis και η Vulcan θα επιδιώξουν να παράγουν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια και να την προμηθεύουν στο δίκτυο, τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική κατανάλωση, σύμφωνα με τον Νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της Γερμανίας (EEG), ενώ παράλληλα θα παράγουν θερμότητα που θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο παραγωγής της Stellantis», αναφέρουν οι δύο εταιρείες σε κοινή δήλωση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιφέρει δυσκολίες στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης, προκαλώντας αβεβαιότητα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων που ήδη αντιμετωπίζουν ασταθείς εφοδιαστικές αλυσίδες πρώτων υλών και εξαρτημάατων, όπως οι ημιαγωγοί. Η Vulcan με έδρα την Αυστραλία θα πραγματοποιήσει αρχικά μια προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας για την ανάπτυξη των ενεργειακών έργων.

Οι δύο εταιρείες μαζί θα αναζητήσουν ευκαιρίες δημόσιας χρηματοδότησης για τα έργα που θα αναπτυχθούν, ενώ η Stellantis, η οποία κατέχει μερίδιο 8% στη Vulcan, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το 50% της ανάπτυξης του έργου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε ότι η συνεργασία με τη Vulcan ενίσχυσε τη δέσμευση του ομίλου για μεγαλύτερη χρήση καθαρής ενέργειας. «Είναι μία από τις πολλές μας προσπάθειες με σκοπό την επίτευξη αποτελεσμάτων, θετικού αντίκτυπου και βιωσιμότητας».

Η αυτοκινητοβιομηχανία, που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια μέσω της συγχώνευσης της Fiat Chrysler και της PSA, έχει ήδη συμφωνία με τη Vulcan για προμήθεια λιθίου από το έργο της εταιρείας στην κοιλάδα του Άνω Ρήνου στη Γερμανία. Επεκτείνοντας το δίκτυο άμεσων συναλλαγών της με προμηθευτές πρώτων υλών για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, η Stellantis υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα συμφωνία με την εξορυκτική εταιρεία Element 25 από την Αυστραλία για θειώδες μαγγάνιο.

Προηγουμένως ανακοίνωσε συμφωνίες με την GME Resources για νικέλιο και θεϊικό κοβάλτιο και με την Controlled Thermal Resources (CTR), που εδρεύει στις ΗΠΑ, για υδροξείδιο του λιθίου. Μέχρι το 2030, η Stellantis σχεδιάζει τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεων της, όσον αφορά στα επιβατικά αυτοκίνητα, στην Ευρώπη και το 50% των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από euronews.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Ερευνητικά Έργα
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER