Η Enel Green Power σημείωσε νέα ρεκόρ το 2022 για ανανεώσιμη εγκατεστημένη ισχύ, παραγωγή ενέργειας και ανάπτυξη έργων παγκοσμίως

Η Enel Green Power σημείωσε νέα ρεκόρ το 2022 για ανανεώσιμη εγκατεστημένη ισχύ, παραγωγή ενέργειας και ανάπτυξη έργων παγκοσμίως

Η Enel Green Power σημείωσε νέο ρεκόρ το 2022, κατασκευάζοντας 5.223MW νέας ανανεώσιμης ισχύος, συμπεριλαμβανομένων 387MW συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία (BESS), παρουσιάζοντας αύξηση σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2021. Η νέα εγκατεστημένη ισχύς περιλαμβάνει πάνω από 80 μονάδες, ηλιακής (2.622MW) και αιολικής ενέργειας (2.160MW).

Εκτός από τα 5.223MW που κατασκευάστηκαν πέρυσι, η Enel Green Power σημείωσε επίσης ρεκόρ όσον αφορά τη νέα ανανεώσιμη εγκατεστημένη ισχύ υπό κατασκευή στις 31 Δεκεμβρίου 2022, με 67 μονάδες και συνολικά περίπου 7.200MW, συμπεριλαμβανομένων 900MW BESS.

Επιπλέον, το 2022 η Enel Green Power σημείωσε ρεκόρ ενέργειας που παράγεται ετησίως από ανανεώσιμες πηγές, με περίπου 124TWh συνολικά, εκ των οποίων: 65,9TWh από αιολική και ηλιακή ενέργεια (αύξηση κατά 10,5TWh σε σύγκριση με το 2021), 52TWh από υδροηλεκτρική και 6TWh από γεωθερμική. Την ίδια χρονιά, το pipeline έργων της Enel Green Power υπό ανάπτυξη σημείωσε επίσης ρεκόρ, φθάνοντας τα 455GW, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της BESS και της ισχύος που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής, σημειώνοντας αύξηση περίπου 24% σε σχέση με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους.

Ο Salvatore Bernabei, CEO της Enel Green Power, σχολίασε: «Το 2022, η Enel Green Power επιβεβαίωσε τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε το περυσινό έτος, που σημαδεύτηκε από γεωπολιτικές συγκρούσεις και ένα επιδεινούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον, συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε με τον φιλόδοξο στόχο να φτάσουμε τα 75GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με συσσωρευτές έως το 2025, δίνοντας παράλληλα βάρος στην ασφάλεια, τους ανθρώπους και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται τα εργοστάσιά μας.

Τους επόμενους μήνες, η Enel Green Power θα ενισχύσει επίσης τη δέσμευση της στη βιομηχανική αλυσίδα εφοδιασμού: το εργοστάσιο φωτοβολταϊκών πλαισίων 3Sun στην Κατάνια θα γίνει Gigafactory από τον Ιούλιο του 2024 και η ετήσια παραγωγική του ικανότητα θα αυξηθεί από τα 200MW σήμερα, στα 3GW. Όσον αφορά τα επιτεύγματα μας και τους στόχους που έχουμε μπροστά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά όλους τους συναδέλφους μας, τους συνεργάτες μας και τις κοινότητες που αγκαλιάζουν τα έργα μας και καθημερινά μας βοηθούν να επιτύχουμε την αποστολή μας: να κάνουμε εφικτή την πρόοδο μέσα από τη βιώσιμη ενέργεια.»

Η νέα εγκατεστημένη ισχύς κατανέμεται γεωγραφικά ως εξής:

  • 1.137MW στην Ευρώπη
  • 1.364MW στη Λατινική Αμερική
  • 1.985MW στη Βόρεια Αμερική
  • 737MW σε Αφρική, Ασία και Ωκεανία.

Η νέα ανανεώσιμη εγκατεστημένη ισχύς που κατασκευάστηκε το 2022 έχει τη δυνατότητα να παράγει περίπου 13TWh ετησίως, αποφεύγοντας την εκπομπή περίπου 9 εκατ. τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο. Αυτή η νέα παραγωγική ικανότητα εξαλείφει επίσης την ανάγκη αγοράς 2,9 δισ. κυβικών φυσικού αερίου ετησίως.

Αυτό το αποτέλεσμα σηματοδοτεί ένα ακόμη δυναμικό βήμα στο σχέδιο απανθρακοποίησης του Ομίλου Enel, ο οποίος επιδιώκει την επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το 2040, με συγκεκριμένους στόχους συμμόρφωσης με το σενάριο 1,5°C που έχουν οριστεί και πρόσφατα επικυρώθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets. 

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER