Η Ουκρανία θα χρειαστεί 24,5 δισ. δολάρια ετησίως για την παραγωγή δομικών υλικών

Η Ουκρανία θα χρειαστεί 24,5 δισ. δολάρια ετησίως για την παραγωγή δομικών υλικών

Ο Volodymyr Vlasyuk, ειδικός στον κλάδο των δομικών υλικών, έχει δηλώσει ήδη από το Νοέμβριο του 2022, ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα από 62,8 δισ. δολάρια για την αγορά και την παραγωγή δομικών υλικών για την ανοικοδόμηση της.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ωστόσο, εκείνη την εποχή, το ποσό των κατεστραμμένων κατοικιών στην Ουκρανία λόγω των ρωσικών επιθέσεων, ανερχόταν σε 74 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, ενώ στα τέλη του 2023, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε 89 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Ο Vlasyuk πρόσθεσε ότι λαμβάνοντας υπόψη την προκαταρκτική αξιολόγηση μετά από εκτίμηση ζημιών το Νοέμβριο του 2022, η Ουκρανία θα πρέπει να δαπανά περισσότερα από 24,5 δισ. δολάρια ετησίως για τη παραγωγή των απαραίτητων δομικών υλικών.

Επί του παρόντος, οι εγχώριες επιχειρήσεις μπορούν να παράγουν περίπου το 90% των απαραίτητων δομικών υλικών, αλλά η Ουκρανία δεν έχει παραγωγή υαλοπινάκων ή ηλεκτρικών πινάκων διανομής. Όσον αφορά το σκυρόδεμα, το τσιμέντο, τα μονωτικά υλικά και τα προφίλ PVC, η διαθέσιμη παραγωγική ικανότητα είναι ανεπαρκής για να καλύψει την αναμενόμενη ζήτηση.

Με πληροφορίες από ubn.news

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER