Εγκαίνια για το Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΑΔΜΗΕ για τον ενεργειακό κλάδο της χώρας

Εγκαίνια για το Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΑΔΜΗΕ για τον ενεργειακό κλάδο της χώρας

Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι εγκαινιάστηκε σε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο Aντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Περιστερίου, Αναστάσιος Θεοδωράκος, μέλη της Διοίκησης και στελέχη του ΑΔΜΗΕ, καθώς και οι απόφοιτοι του πρώτου προγράμματος κατάρτισης.

Η Yφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, δήλωσε: «Ο δρόμος για την καθαρή ενέργεια απαιτεί όχι μόνο κατασκευή υποδομών, αλλά και επένδυση στην κατάρτιση των ανθρώπων που θα υποστηρίξουν ενεργά την καθολική μετάβαση έως το 2050. Ο μετασχηματισμός του ενεργειακού συστήματος απαιτεί μία επείγουσα εστίαση στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Αυτό κάνει ήδη ο ΑΔΜΗΕ, αναβαθμίζοντας τις δεξιότητες των εργαζομένων του, προκειμένου να υλοποιήσουν τα μεγάλα έργα που «τρέχουν», αλλά και τα νέα έργα που είναι στα σκαριά. Με δεδομένο ότι αναμένονται ελλείψεις σε κατάλληλα καταρτισμένο εξειδικευμένο προσωπικό την επόμενη δεκαετία, πιστεύω ακράδαντα πως η απόκτηση νέων προσόντων μπορεί να καταστεί ακρογωνιαίος λίθος για την επιτάχυνση της μετάβασης μας στην καθαρή ενέργεια».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, στην ομιλία του δήλωσε τα εξής: «Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο θα αποτελέσει το όχημα για να μεταδοθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει από τις παλαιότερες γενιές εργαζομένων στους νέους επαγγελματίες του κλάδου. Η «έκρηξη» των ΑΠΕ σε συνδυασμό με τη σημαντική επέκταση του ηλεκτρικού συστήματος τα τελευταία χρόνια, έχουν αναδείξει την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού που χρειαζόμαστε για να υλοποιήσουμε αυτά τα έργα. Με στόχο την ανάπτυξη του τεχνικού δυναμικού της Ελλάδας, βρισκόμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους μέσα από τεχνικές σχολές, τεχνικά Λύκεια και Πανεπιστήμια, προσφέροντας δομημένα εκπαιδευτικά προγράμματα».

H Διευθύντρια Εκπαίδευσης του ΑΔΜΗΕ, Φλώρα Παπαδέδε, ανέφερε: «Η ίδρυση του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΑΔΜΗΕ θεωρούμε ότι απαντά στις ώριμες ανάγκες της διατήρησης και αναβάθμισης της υψηλής τεχνογνωσίας που διαθέτει ο Διαχειριστής, συμβάλλοντας αφενός στην αναπτυξιακή του πορεία και αφετέρου στη σύνδεση της τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς σε τεχνικές ειδικότητες».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι 18 πρώτοι απόφοιτοι του Κέντρου έλαβαν τις πιστοποιήσεις τους, καθώς ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο επαγγελματικής εκπαίδευσης και πιστοποιημένης τεχνικής κατάρτισης.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΑΔΜΗΕ άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 2023 και τον Δεκέμβριο ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης για τεχνικούς Γραμμών Μεταφοράς, Τεχνικούς Υποσταθμών και ΚΥΤ και Χειριστές Επιτηρητές. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτίριο, με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και εργαστήριο ηλεκτροτεχνίας, οι τεχνικοί Γραμμών Μεταφοράς, οι τεχνικοί Υποσταθμών / Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης και οι Χειριστές – Επιτηρητές Υποσταθμών / Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης της εταιρείας, έλαβαν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές ικανότητες, καθώς και την απαραίτητη πιστοποίηση, προκειμένου να εκτελούν τις εργασίες τους με ασφάλεια.

Το πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Κέντρου περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτικές ασκήσεις και εκπαίδευση στο πεδίο. Μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν στοχευμένη τεχνική εξειδίκευση και τη σχετική πιστοποίηση.

Planning and Management of Solar Power from Space
Συγγραφέας: Παναγιώτης Κοσμόπουλος
ISBN: 9780128233900

Μια ολιστική προσέγγιση απομακρυσμένης παρακολούθησης και πρόγνωσης της διεσπαρμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα με τη χρήση μεθόδων γεωπαρατήρησης, προτείνοντας μια εναλλακτική λύση για έξυπνη λήψη αποφάσεων ενεργειακής μετάβασης και ασφάλειας

Αποκτήστε το εδώ!
Ερευνητικά Έργα
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER