Η Epiroc εξαγοράζει την Mernok για προηγμένα συστήματα αποφυγής συγκρούσεων

Η Epiroc εξαγοράζει την Mernok για προηγμένα συστήματα αποφυγής συγκρούσεων

Η Epiroc συμφώνησε να εξαγοράσει την Mernok Elektronik, μια εταιρεία με έδρα τη Νότια Αφρική, η οποία παρέχει προηγμένα συστήματα αποφυγής συγκρούσεων για εταιρείες εξόρυξης. Με την εξαγορά, η Epiroc θα ενισχύσει τη θέση της ως παγκόσμιος πάροχος λύσεων αυτοματισμού και ασφάλειας στον εξορυκτικό τομέα.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Mernok Elektronik έχει την έδρα της στην Pretoria της Νότιας Αφρικής. Η εταιρεία σχεδιάζει και παράγει τεχνολογίες ανίχνευσης εγγύτητας (proximity detection) και συστήματα αποφυγής συγκρούσεων του ανώτερου επιπέδου πιστοποίησης (EMESRT Επίπεδο 9), οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν είτε σε ένα μόνο μηχάνημα ή σε έναν ολόκληρο μικτό στόλο μηχανημάτων, ανεξαρτήτως κατασκευαστή ή τύπου εξοπλισμού.

Οι πελάτες της Mernok Elektronik βρίσκονται κυρίως στην Αφρική, με τα συστήματά της να έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων, ενισχύοντας την ασφάλεια του χειριστή καθώς και την παραγωγικότητα. Η Mernok Elektronik έχει περίπου 45 υπαλλήλους και έσοδα κατά το τελευταίο οικονομικό έτος περίπου 4,7 εκατ. δολάρια.

Η εστίαση της εταιρείας αρχικά επικεντρώθηκε σε τρεις κύριους τομείς, δηλαδή τις εφαρμογές εξόρυξης, τις στρατιωτικές εφαρμογές και τις βιομηχανικές εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας. Το 2016 αποφάσισε να εστιάσει αποκλειστικά στον εξορυκτικό τομέα. Το 2019, η Mernok συνεργάστηκε με την Booyco Electronics και την Selectronic για να φέρει τεχνολογία νέας γενιάς στον χώρο των συστημάτων ανίχνευσης εγγύτητας.

«Η αποφυγή συγκρούσεων είναι κρίσιμη στην εξορυκτική βιομηχανία για την ενίσχυση της ασφάλειας και της παραγωγικότητας και οι προηγμένες λύσεις της Mernok συμπληρώνουν ιδανικά τον υπάρχοντα εξοπλισμό και τα συστήματα αυτοματισμού της Epiroc», δήλωσε η Helena Hedblom, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Epiroc. «Μαζί θα παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις αποφυγής συγκρούσεων με τα υψηλότερα βιομηχανικά πρότυπα για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας, με στόχο ασφαλέστερες και βελτιστοποιημένες εξορυκτικές λειτουργίες. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τη δυναμική ομάδα Mernok στην Epiroc».

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

Με πληροφορίες από im-mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Podcast: Ηγεσία, οργανωσιακή συμπεριφορά και ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER