Η Ε.Ε εξετάζει το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της ρωσικής εξορυκτικής βιομηχανίας

Η Ε.Ε εξετάζει το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της ρωσικής εξορυκτικής βιομηχανίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την προσθήκη μιας νέας σειράς κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με στόχο να εμποδίσει την ικανότητα της Μόσχας να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις αφορούν στην απαγόρευση νέων επενδύσεων στον τομέα εξόρυξης της Ρωσίας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η απαγόρευση θα ενταχθεί στο ένατο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα συζητηθεί με τα κράτη μέλη στο άμεσο μέλλον. Ένα νέο πακέτο κυρώσεων αναμένεται να συμφωνηθεί έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Το ένατο πακέτο κυρώσεων θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει ελέγχους στις εξαγωγές μη στρατιωτικής τεχνολογίας που, όπως πιστεύουν οι Βρυξέλλες, χρησιμοποιεί η Ρωσία για να υποστηρίξει τα εργοστάσια όπλων της, καθώς και απαγόρευση συναλλαγών με τρεις ακόμη ρωσικές τράπεζες. Επιπλέον, θα επιβληθούν κυρώσεις σε άλλους 180 Ρώσους πολίτες.

Στις αρχές του Οκτωβρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω στρατιωτικής επίθεσης στο έδαφος της Ουκρανίας. Το νέο πακέτο κυρώσεων προβλέπει περιορισμούς στις εισαγωγές από τη Ρωσική Ομοσπονδία ετοίμων προϊόντων και ημικατεργασμένων προϊόντων χάλυβα, καθώς και περιορισμούς στις τιμές του πετρελαίου. Γενικά, οι κυρώσεις αυτού του πακέτου περιλαμβάνουν απαγόρευση εισαγωγών ρωσικών προϊόντων στην ΕΕ, ύψους 7 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε το GMK Center, τον Ιούλιο του 2022 οι επικεφαλείς των υπουργείων Εξωτερικών των κρατών μελών της Ε,Ε συμφώνησαν στο έβδομο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου κατά της Ουκρανίας το οποίο αφορούσε στην απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού χρυσού. Αυτό το πακέτο περιελάμβανε τους ακόλουθους περιορισμούς:

  • Απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού χρυσού, συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων.
  • Νέοι έλεγχοι στις εξαγωγές.
  • Δέσμευση των ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων της Sberbank.
  • Κυρώσεις σε περισσότερα από 50 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Με πληροφορίες από gmk.center

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER