Το αμάξωμα του Cybertruck της Tesla θεωρείται «νέο μέταλλο» σύμφωνα με τον Musk

Το αμάξωμα του Cybertruck της Tesla θεωρείται «νέο μέταλλο» σύμφωνα με τον Musk

Το Cybertruck της Tesla, ένα από τα πιο αμφισβητούμενα προϊόντα που κυκλοφόρησε ποτέ στην αυτοκινητοβιομηχανία, πρόκειται να μπει σε παραγωγή εντός του 2023. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το χαλύβδινο αμάξωμα έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Tesla. Ο Elon Musk, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, το περιγράφει ως «νέο μέταλλο».

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ενώ τα περισσότερα οχήματα που παράγονται σήμερα χρησιμοποιούν αλουμίνιο, πλαστικά και άλλα πιο κοινά υλικά για τα εξωτερικά τμήματα του αμαξώματος, το Cybertruck θα κατασκευαστεί από κράμα ανοξείδωτου χάλυβα το οποίο η Tesla έχει πλέον κατοχυρώσει επίσημα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Λόγω του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, είναι άγνωστη η ακριβής σύνθεση, οι ιδιότητες και ο χημισμός αυτού του «νέου μετάλλου». Υπάρχει, ωστόσο, το όνομα που μας δίνει μια ιδέα για το τι μπορεί να είναι: «Υπερ-σκληρό κράμα χάλυβα κατεργασμένο εν ψυχρώ» (Ultra-hard cold-worked steel alloy).

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού

Η Tesla δίνει έμφαση στη σκληρότητα του χάλυβα, καθιστώντας το χρησιμοποιούμενο κράμα ως ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε μια εξωτερική επιφάνεια αυτοκινήτου.

Από τον τίτλο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας προκύπτει επίσης ότι η Tesla θα κατεργάζεται το κράμα εν ψυχρώ, διαδικασία που είναι πολύ πιο αποδοτική από τις παραδοσιακές μεθόδους διαμόρφωσης του χάλυβα εν θερμώ και την επακόλουθη εφαρμογή τεχνικών ψύξης. Η διαδικασία ψυχρής έλασης του χάλυβα θα εξοικονομήσει χρόνο και κόστος παραγωγής για την Tesla.

Μέρος της ανάπτυξης του νέου υλικού έγινε από τον Charles Kuehmann, Αντιπρόεδρο Μηχανικής Υλικών στη SpaceX και την Tesla. Αυτό έχει εξασφαλίσει ότι το υλικό που χρησιμοποιείται για τις εξωτερικές επιφάνειες του Cybertruck έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που μόνο η Tesla μπορεί να επιτύχει δεδομένης της συνεργασίας της με την SpaceX.

Με πληροφορίες από thedriven.io

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER