Γιατί ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο οποιασδήποτε στρατηγικής rebranding στον κλάδο της εξόρυξης

Γιατί ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο οποιασδήποτε στρατηγικής rebranding στον κλάδο της εξόρυξης

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας που εμπνέει τους εργαζομένους να συνεχίσουν να εργάζονται για την επιχείρηση.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Συνοπτικά

  • Η χρήση του ψηφιακού μετασχηματισμού στη στρατηγική rebranding μιας επιχείρησης, θα βελτιστοποιήσει την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και τη διατήρηση του προσωπικού.
  • Η τεχνολογία και ο αυτοματισμός μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα, δύο πράγματα που αναζητούν ταλαντούχοι υποψήφιοι εργαζόμενοι.

Γιατί ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο οποιασδήποτε στρατηγικής rebranding στον εξορυκτικό κλάδο

Ως παράδειγμα, υπολογίζεται ότι την επόμενη δεκαετία, η καναδική βιομηχανία εξόρυξης και μετάλλων θα απαιτήσει περίπου 100.000 νέες προσλήψεις για να καλύψει τόσο την αύξηση των συνταξιοδοτούμενων εργαζομένων, όσο και της αποχωρήσεις εργαζομένων από τον κλάδο. Αυτό βέβαια είναι μία παγκόσμια τάση.

Ενώ το προχωρημένης ηλικίας εργατικό δυναμικό συνεχίζει να είναι ο κυρίαρχος παράγοντας που οδηγεί την αναζήτηση για νέα, ταλαντούχα στελέχη, υπάρχει μια σειρά από άλλες δυνάμεις που συμβάλλουν. Πρώτον, η παγκόσμια έλλειψη ταλέντων, που επιδεινώνεται από τις επιπτώσεις της COVID-19, σε συνδυασμό με πιο ευέλικτες και διάσπαρτες επιλογές εργασίας, έχουν ως αποτέλεσμα μια ανταγωνιστική αγορά για όσους αναζητούν εργασία.

Έπειτα, υπάρχει η ιστορική αρνητική αντίληψη που συνδέεται με τον εξορυκτικό κλάδο, η οποία συχνά στρέφει τις προοπτικές αναζήτησης εργασίας σε άλλους τομείς. Και, πάνω από όλα, τα τυπικά πρότυπα, όπως οι αυξήσεις μισθών ή οι πρόσθετες παροχές, που κάποτε τραβούσαν την προσοχή του εργατικού δυναμικού, τώρα αρχίζουν να χάνουν τη δυναμική τους. Είναι σαφές ότι απαιτείται μεγαλύτερη αλλαγή για την ανάπτυξη δημιουργικών στρατηγικών προσέλκυσης και διατήρησης που θα εξασφαλίσουν την επόμενη γενιά στελεχών.

Όλο αυτό συνοψίζεται σε μια λέξη: rebrand. Αν και το rebranding δεν είναι μια νέα ιδέα για τον κλάδο, πρέπει να γίνει προτεραιότητα. Βλέπουμε ήδη μερικές ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις για να το πετύχουμε αυτό, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εκπαιδευτικών ή οικογενειών σε τοποθεσίες εξόρυξης για να συναντήσουν υπαλλήλους του κλάδου και να μάθουν από πρώτο χέρι τις ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει μια καριέρα στον εξορυκτικό κλάδο, έτσι ώστε να μπορέσουν τις μεταδώσουν στους μαθητές ή στα παιδιά τους. Αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για να επιτευχθεί η σωστή μακροπρόθεσμη ισορροπία μεταξύ της ψηφιακής τεχνολογίας, των ανθρώπων και της κουλτούρας.

Επενδύστε στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η τεχνολογία και ο αυτοματισμός μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εξάρτησης από την χειρωνακτική εργασία, αλλά είναι επίσης κρίσιμο στοιχείο για να γίνει ο οποιοσδήποτε οργανισμός πιο ελκυστικός για τα στελέχη της επόμενης γενιάς. Αυτά τα άτομα έχουν υψηλές απαιτήσεις και αναμένουν να συνεργαστούν με ένα εργατικό δυναμικό με ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία που θα παρέχουν αποτελεσματικότητα, ευκολία και μεγαλύτερη εστίαση στη στρατηγική σε σχέση με τα απλά, καθημερινά καθήκοντα. Οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας όπου οι άνθρωποι θα έχουν κίνητρο και θα υποστηρίζονται με την κατάλληλη τεχνολογία για να προσφέρουν ουσιαστική εργασία.

Κάτι τόσο απλό όσο η εφαρμογή ενός λογισμικού για τον προγραμματισμό των εργασιών, μπορεί να επιτρέψει στους υπαλλήλους να βλέπουν χρονοδιαγράμματα όπου και όποτε θέλουν, να συντονίζουν βάρδιες ή να διαχειρίζονται τις υπερωρίες. Από την άλλη πλευρά, οι σύγχρονες τεχνολογίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να βοηθήσουν στην απαλλαγή από παλαιού τύπου συστήματα που συχνά υποστηρίζουν μη αυτόματες διαδικασίες, όπως η μισθοδοσία, και να οδηγήσουν στην εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού για διαφοροποιημένα καθήκοντα.

Ο μετασχηματισμός των διαδικασιών και των εργαλείων θα δώσει την ευκαιρία για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα, δύο κρίσιμες πτυχές που αναζητά η νέα γενιά εργαζομένων. Η ενίσχυση των υποδομών με σκοπό την ενσωμάτωση περισσότερων αυτοματισμών θα προσελκύσει περισσότερα στελέχη, ενώ παράλληλα θα βελτιστοποιήσει την επικοινωνία και θα βοηθήσει στη δόμηση εμπιστοσύνης.

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού

Ανάπτυξη μελλοντικών δεξιοτήτων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Καθώς οι επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό αυξάνονται, οι απαιτήσεις δεξιοτήτων αλλάζουν και τα ταλέντα γίνεται δύσκολο να βρεθούν. Οι εξορυκτικές εταιρείες πρέπει να επικεντρωθούν στον επανασχεδιασμό και την επανεξέταση των κρίσιμων δεξιοτήτων, των απαιτήσεων εκπαίδευσης και των ικανοτήτων που απαιτούνται για κάθε θέση εργασίας και στο πώς θα καλύψουν αυτές τις θέσεις. Είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, υπάρχουν τρεις κύριες δράσεις που μπορούν να εξερευνήσουν οι εταιρείες για να αναπτύξουν τις μελλοντικές δεξιότητες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό:

  • Συνεργασία με πανεπιστήμια και τον εκπαιδευτικό τομέα με σκοπό την ανάλυση για το ποιες δεξιότητες χρειάζονται, με παράλληλο καθορισμό του καλύτερου τρόπου αναβάθμισης ή εξ αρχής ανάπτυξης δεξιοτήτων για το υπάρχον εργατικό δυναμικό.
  • Παράλληλα, συνεργασίες για την ανάπτυξη μαθημάτων που μπορούν να επιταχύνουν τόσο τη μάθηση όσο και την κατάρτιση για όσους είναι νέοι στον κλάδο.
  • Επανεξέταση των δομών πρόσληψης προσωπικού με σκοπό τη διασφάλιση ότι ο οργανισμός προσελκύει ανθρώπους με διαφοροποιημένες δεξιότητες από άλλους τομείς με σκοπό την ανατροπή της παραδοσιακής σκέψης και την προώθηση της καινοτομίας.

Πέρα από την ψηφιακή τεχνολογία, η ατζέντα για την κλιματική αλλαγή δημιουργεί επίσης έναν μακρύ κατάλογο νέων τεχνολογιών για την υποστήριξη του ορυχείου του μέλλοντος. Εφαρμογές όπως η ηλεκτροκίνηση, τα οχήματα με μπαταρία ή η υπόγεια υποδομή επικοινωνίας, θα απαιτήσουν ένα νέο σύνολο δεξιοτήτων και μία σύγχρονη νοοτροπία, με σκοπό την υποστήριξη και καθοδήγηση της ενεργειακής μετάβασης του οργανισμού προς το μέλλον. Είναι καιρός να καθοριστούν αυτές οι μελλοντικά αναγκαίες δεξιότητες και το εργατικό δυναμικό να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Δημιουργία οδών σταδιοδρομίας και κουλτούρας δια βίου μάθησης

Ο τομέας εξόρυξης και μετάλλων δεν ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας όσον αφορά τα προγράμματα ηγεσίας και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται εμφανές εκ του αποτελέσματος. Προτού η πανδημία της COVID-19 κάνει την εικονική μάθηση συνηθισμένη, οι μέρες της μάθησης αποκλειστικά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών σε ένα περιβάλλον τάξης άρχιζαν σιγά σιγά να φθίνουν.

Υπάρχει τώρα μια μεγάλη ευκαιρία να ανανεώσουν οι επιχειρήσεις τον τρόπο με τον οποίο παρέχουν μάθηση, ανάπτυξη και καθοδήγηση, δεδομένου ότι πολλά θέματα και δεξιότητες μπορούν να διδαχθούν αποτελεσματικά μέσω της πρακτικής βιωματικής μάθησης. Με τις τεχνολογίες, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και η προσομοίωση εξοπλισμού να γίνονται πιο διαδεδομένες, η ευκαιρία να συνδυαστούν διαδραστικές, τεχνολογικές και βιωματικές μέθοδοι εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.

Η μεγαλύτερη εστίαση στην προσέλκυση στελεχών με σύγχρονες δεξιότητες και στην ανάπτυξη ξεκάθαρων οδών σταδιοδρομίας για αυτά τα στελέχη, όχι μόνο θα συμβάλει στη κάλυψη του χάσματος στις κρίσιμες δεξιότητες, αλλά και στη βελτίωση της διατήρησης του εργατικού δυναμικού. Οι εργαζόμενοι θέλουν να εργαστούν για έναν οργανισμό που επενδύει στο μέλλον τους και δείχνει δυνατότητες για διαφοροποιημένη και ενδιαφέρουσα εξέλιξη σταδιοδρομίας.

Καθώς οι εταιρείες αρχίζουν να αναθεωρούν και να επιταχύνουν την ατζέντα προσέλκυσης της νέας γενιάς στελεχών ενόψει των ελλείψεων στο χώρο εργασίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν θα πρέπει να θεωρείται μόνο ως μέσο αύξησης της παραγωγικότητας, αλλά ως εργαλείο για τη δημιουργία πιο ελκυστικών, συνεργατικών και αποτελεσματικών χώρων εργασίας που ενδυναμώνουν τους υπαλλήλους και οδηγούν στην μακροχρόνια δέσμευση τους με την επιχείρηση.

Με πληροφορίες από ey.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER