Ζήτημα κυβερνοασφάλειας για τη Fortescue Metals

Ζήτημα κυβερνοασφάλειας για τη Fortescue Metals

Η αυστραλιανή εταιρεία εξόρυξης επιβεβαίωσε ότι η επίθεση συνέβη στις 28 Μαΐου 2023, τονίζοντας ότι τα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν «δεν ήταν εμπιστευτικά από τη φύση τους».

Η αυστραλιανή εταιρεία εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος Fortescue Metals έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης, με τη ρωσική ομάδα ransomware C10pm να αναλαμβάνει την ευθύνη. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή δεδομένων. Η Fortescue επιβεβαίωσε την επίθεση, η οποία συνέβη στις 28 Μαΐου 2023, περιγράφοντας τη ως «ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας με χαμηλό αντίκτυπο».

Οι πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν «δεν ήταν εμπιστευτικής φύσεως», τονίζει η Fortescue σε σχετική δήλωση, με αποτέλεσμα «την αποκάλυψη ενός μικρού τμήματος δεδομένων από τα δίκτυα μας. Ειδοποιήσαμε το Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Αυστραλίας για το περιστατικό και οι ενέργειες εσωτερικής έρευνας και αποκατάστασης έχουν πλέον ολοκληρωθεί».

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Η Fortescue Metals είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ανάληψη ευθύνης από την ομάδα C10p δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας αναφέρεται: «Η Fortescue δεν ενδιαφέρεται για τους πελάτες της και αγνόησε επιδεικτικά την ασφάλεια των δεδομένων τους». Η ανακοίνωση αυτή είναι συνήθης ανακοίνωση ανάλογων ομάδων για κυβερνοεπιθέσεις που δεν έχει αποδειχθεί το ποια ομάδα της έχει πραγματοποιήσει.

Η C10p λέει ότι οι επιθέσεις που πραγματοποιεί στον κυβερνοχώρο έχουν «μόνο οικονομικά κίνητρα» και ότι «δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική». Η ομάδα αναφέρει επίσης ότι δεν έχει διαρρεύσει ακόμη έγγραφα ή δεδομένα της Fortescue, δίνοντας στον τέταρτο μεγαλύτερο εξαγωγέα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο την ευκαιρία να διαπραγματευτεί για πιθανά λύτρα.

Η C10p είναι μια από τις πιο ενεργές και επιθετικές ομάδες ransomware στον κόσμο. Η λίστα με τα «θύματα» της περιλαμβάνει περισσότερες από 100 εταιρείες παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από theguardian.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER