Οι GM και Stellantis επενδύουν σε εταιρεία που κατασκευάζει μόνιμους μαγνήτες χωρίς τη χρήση σπάνιων γαιών

Οι GM και Stellantis επενδύουν σε εταιρεία που κατασκευάζει μόνιμους μαγνήτες χωρίς τη χρήση σπάνιων γαιών

Οι επενδυτικοί βραχίονες των General Motors Co. και Stellantis NV είναι μεταξύ των επενδυτών που διαθέτουν 33 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία στη Minnesota η οποία διαθέτει τεχνολογία για την κατασκευή μαγνητών για κινητήρες ηλεκτρικών οχημάτων χωρίς τη χρήση μετάλλων σπανίων γαιών.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Niron Magnetics, με έδρα τη Minneapolis, ισχυρίζεται ότι μπορεί να κατασκευάσει μόνιμους μαγνήτες χρησιμοποιώντας νιτρίδιο του σιδήρου, το οποίο είναι άφθονο και φθηνό σε σύγκριση με τα μέταλλα σπάνιων γαιών.

Η επένδυση που ανακοινώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2023 έρχεται καθώς ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων αρχίζει να επιβραδύνεται, με συνέπεια η GM και η Ford Motor Co. να έχουν αρχίσει να μειώνουν τις σχετικές δαπάνες τους. Ωστόσο, ο Kai Daniels, διευθυντικό στέλεχος της GM Ventures, ανέφερε ότι η εταιρεία προχωρά κανονικά με τα σχέδια της για τα ηλεκτρικά οχήματα. «Μπορώ να σας πω ότι σήμερα η δέσμευση της GM στη στρατηγική μας για τα ηλεκτρικά οχήματα είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ», είπε στους δημοσιογράφους.

Η GM δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η έναρξη της παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών στο εργοστάσιο Orion Assembly στην κομητεία Oakland θα καθυστερήσει κατά περίπου ένα έτος. Η Ford αναστέλλει επίσης επενδύσεις 12 δισ. δολαρίων σε σχέση με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αναβολής της κατασκευής ενός από τα δύο νέα εργοστάσια μπαταριών στο Kentucky.

Ούτε η GM ούτε η Stellantis αποκάλυψαν το ύψος της επένδυσης τους στη Niron, αλλά η GM είπε ότι οι εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού τεχνολογία μόνιμων μαγνητών για κινητήρες ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Daniels ανέφερε ότι η επένδυση θα βοηθήσει την GM να συγκεντρώσει την εφοδιαστική αλυσίδα για τα ηλεκτρικά οχήματα στη Βόρεια Αμερική, το οποίο αποτελεί βασικό παράγοντα για να είναι τα οχήματα επιλέξιμα για τις ομοσπονδιακές φορολογικές ελαφρύνσεις που έχουν θεσπιστεί στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Niron Magnetics, Jonathan Rowntree, δήλωσε ότι οι δοκιμές δείχνουν ότι οι μαγνήτες της εταιρείας λειτουργούν και η συμφωνία με την GM θα βοηθήσει την εταιρεία να ξεκινήσει την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα. «Το κρίσιμο μονοπάτι για εμάς είναι πραγματικά η κλιμάκωση της τεχνολογίας, ουσιαστικά η ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία του νέου εξοπλισμού παραγωγής μεγαλύτερης κλίμακας, με στόχο να ενισχύσουμε την παραγωγή μας».

Η Niron έχει 60 υπαλλήλους και σχεδιάζει να διπλασιάσει αυτό τον αριθμό μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και να τον διπλασιάσει ξανά το επόμενο έτος, καθώς θα παράγει περισσότερους μαγνήτες. Οι μόνιμοι μαγνήτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, βιομηχανικούς κινητήρες, αντλίες, συμπιεστές, ανεμογεννήτριες και άλλα προϊόντα.

Με πληροφορίες από eu.detroitnews.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER