Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τέσσερις νέες οικονομικές ζώνες με ειδικά προνόμια

Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τέσσερις νέες οικονομικές ζώνες με ειδικά προνόμια

Ο διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία, Mohammed bin Salman, ανακοίνωσε τη δημιουργία τεσσάρων νέων ειδικών οικονομικών ζωνών στο Βασίλειο με στόχο να ενισχυθεί η θέση του ως παγκόσμιου επενδυτικού προορισμού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA στα μέσα Απριλίου 2023.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις ζώνες αναμένεται να λάβουν πολλά οφέλη, όπως ανταγωνιστικούς φορολογικούς συντελεστές, απαλλαγή από τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές, εξοπλισμό και πρώτες ύλες και ευελιξία να προσλάβουν το πιο ικανό ανθρώπινο δυναμικό από οπουδήποτε στον κόσμο. Επιπλέον, οι ξένοι επενδυτές θα διατηρούν το 100% της ιδιοκτησίας των εταιρειών τους στις τέσσερις οικονομικές ζώνες που βρίσκονται στο Riyadh, στο Jazan, στο Ras al-Khair και στο King Abdullah Economic City.

Ο bin Salman είπε: «Η Σαουδική Αραβία είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις και καλωσορίζει επενδυτές από όλο τον κόσμο ώστε να γίνουν γνωστές οι ευκαιρίες που διαθέτει η χώρα. Οι νέες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες  που ανακοινώθηκαν θα επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα στη χώρα, θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα συνεισφέρουν δισ. ριάλ στο ΑΕΠ μας».

Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες αναμένεται να «αναπτύξουν περαιτέρω την τοπική οικονομία, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να βοηθήσουν στην εγχώρια ανάπτυξη των εφοδιαστικών αλυσίδων», σύμφωνα με το SPA.

Ο Nazar Musa, Διευθύνων Σύμβουλος του PRO Partner Group, δήλωσε: «Η ανακοίνωση του πρίγκηπα Mohammed bin Salman για τη δημιουργία τεσσάρων νέων ειδικών οικονομικών ζωνών στη Σαουδική Αραβία σημαίνει πολλά πράγματα για την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας και τις διευρυνόμενες ευκαιρίες για επιχειρήσεις που θέλουν να εγκατασταθούν στο Βασίλειο».

«Εκτός από τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, όπως ανταγωνιστικοί εταιρικοί φορολογικοί συντελεστές, απαλλαγές από δασμούς και δυνητικά ελκυστικό νομικό πλαίσιο, αυτές οι ζώνες θα δημιουργήσουν πεδίο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και θα αποτελέσουν σημαντικό κίνητρο για επενδύσεις, όπως συνέβη κατά την εμπορική ανάπτυξη των περιοχών Freezone στα ΗΑΕ».

«Αυτοί οι δημιουργικοί «κόμβοι» θα ανοίξουν ευκαιρίες για ανταλλαγή γνώσεων και απόκτηση ταλέντων και ανθρώπινου κεφαλαίου για εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί εκεί. Αυτή η εξέλιξη στη Σαουδική Αραβία είναι το επόμενο λογικό βήμα σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις γειτονικές χώρες του Κόλπου για την προσέλκυση ξένων εταιρειών και σημαντικές επενδύσεις στο εσωτερικό».

Με πληροφορίες από alarabiya.net

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER