Η Redwood Materials επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη

Η Redwood Materials επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της για επέκταση στην Ευρώπη, η Redwood Materials που εδρεύει στις ΗΠΑ και εξειδικεύεται στην ανακύκλωση μπαταριών, προσθέτει τη Γερμανία στα σημεία παρουσίας της. Η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της Redux Recycling GmbH, της κορυφαίας εταιρείας ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου στην ΕΕ.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Redwood Materials είναι μια εταιρεία υπό την ηγεσία του συνιδρυτή της Tesla, JB Straubel, η οποία εξειδικεύεται στην ανακύκλωση, την επεξεργασία και την ανακατασκευή χρησιμοποιημένων υλικών μπαταριών, τις οποίες στη συνέχεια επιστρέφει σε εταιρείες στις ΗΠΑ για την παραγωγή νέων μπαταριών, ιδιαίτερα για ηλεκτρικά οχήματα. Μέσα σε έξι χρόνια, η εταιρεία σημείωσε σημαντικά ορόσημα επέκτασης, κερδίζοντας αποτίμηση πολλών δισ. δολαρίων, μέσω και των συνεργασιών που έχει ήδη αναπτύξει με εταιρείες όπως ο Όμιλος Volkswagen, η Panasonic και η Amazon.

Υποστηριζόμενη από σημαντικές επενδύσεις και με νέα έδρα στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, η δραστηριότητα ανακύκλωσης μπαταριών της Redwood συνεχίζει να μεγεθύνεται. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1,6 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ, μόνο το 2023, προλειαίνοντας το έδαφος για σημαντική αύξηση στις μπαταρίες που θα βρίσκονται εν χρήση, οι οποίες σε δεδομένη στιγμή θα πρέπει να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Βάσει εταιρικού σχεδιασμού, η Redwood Materials έχει πλέον το βλέμμα της στην Ευρώπη, εξαγοράζοντας το σημερινό ηγέτη στην ανακύκλωση μπαταριών στην Ευρώπη, Redux Recycling GmbH, με στόχο να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητες της.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Εφοδιαστική αλυσίδα κλειστού βρόχου και στην Ευρώπη

Η Redux Recycling GmbH έχει τις εγκαταστάσεις της στο Bremerhaven στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας της Γερμανίας. Ως η κορυφαία εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου στην ΕΕ, η Redux προσφέρει στη Redwood 10.000 τόνους ετήσιας ικανότητας επεξεργασίας, κοντά σε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια για τη μεταφορά αυτοκινήτων. Χάρη σε αυτή την εξαγορά, η Redwood Materials θα μπορεί πιο εύκολα να μεταφέρει, να ανακυκλώνει και επαναχρησιμοποιεί μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες θα προέρχονται από όλη την Ευρώπη.

Μέσω της συγκεκριμένης εξαγοράς, η Redwood κερδίζει επίσης μια ομάδα περίπου 70 εργαζομένων που εργάζονται επί του παρόντος στη Redux, συμπεριλαμβανομένων χημικών μηχανικών, μεταλλουργών και μηχανικών υλικών, οι οποίοι θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη νέα εταιρεία.

Εκτός από τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, η Redwood υποστηρίζει ότι οι εγκαταστάσεις της Redux είναι πλήρως εξοπλισμένες και για την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρονικών ποδηλάτων, σταθερών συστημάτων αποθήκευσης και ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, ακόμη και ηλεκτρικά εργαλεία.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί η εξαγορά, αλλά η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει ότι η Redwood ακολουθεί κανονικά το σχεδιασμό επέκτασης της, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης τοπικών εφοδιαστικών αλυσίδων κλειστού βρόχου, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, προκειμένου να μειώσει το κόστος της μπαταριών, κάνοντας με αυτό τον τρόπο πιο προσιτά τα ηλεκτρικά οχήματα.

Με πληροφορίες από electrek.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER