Η Genmin εξασφαλίζει 20ετή άδεια για έργο σιδηρομεταλλεύματος στη Γκαμπόν

Η Genmin εξασφαλίζει 20ετή άδεια για έργο σιδηρομεταλλεύματος στη Γκαμπόν

Η Genmin, μια εταιρεία εξόρυξης εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αυστραλίας (ASX), έλαβε άδεια εξόρυξης 20ετούς διάρκειας για το εξ ολοκλήρου ιδιόκτητο έργο εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος στην περιοχή Baniaka στη Γκαμπόν της Δυτικής Αφρικής. Η άδεια χορηγήθηκε μέσω προεδρικού διατάγματος που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Γκαμπόν, Στρατηγό Brice Clotaire Oligui Nguema.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Μετά την εξασφάλιση της άδειας εξόρυξης, οι άμεσοι στόχοι της εταιρείας είναι να ολοκληρώσει μια προγραμματισμένη αύξηση κεφαλαίου για την εξασφάλιση κεφαλαίου κίνησης. Η εταιρεία επικεντρώνεται παράλληλα στην ανάκτηση των μετοχών της στο ASX. Επιπλέον, μέσα στους επόμενους έξι μήνες, στοχεύει να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με πιθανούς χρηματοδότες για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου έργου.

Το έργο Baniaka, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, περιλαμβάνει τις άδειες εξερεύνησης Baniaka και Baniaka West, και καλύπτει συνολική έκταση 881 km². Από την έναρξη της εξερεύνησης το 2013, η Genmin έχει ορίσει μία σωρευτική εξορυκτική ζώνη μήκους 85 χιλιομέτρων που περιέχει σιδηρομετάλλευμα στην περιοχή Baniaka, η οποία έχει υποδιαιρεθεί σε 12 περιοχές.

Το Νοέμβριο του 2022, η Genmin προχώρησε σε μία μελέτη σκοπιμότητας για το έργο. Η μελέτη αυτή εξέτασε την ανάπτυξη μίας κλιμακούμενης επιφανειακής εκμετάλλευσης μικρού βάθους, ετήσιας παραγωγικής ικανότητας πέντε εκατομμυρίων τόνων, με περισσότερα από δέκα χρόνια αρχικώς υπολογιζόμενης λειτουργίας για την εκμετάλλευση. Η μελέτη αφορά στην παραγωγή χονδρόκοκκων και λεπτόκοκκων προϊόντων σιδηρομεταλλεύματος υψηλής αξίας με χαμηλές σχετικά περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Η Genmin έχει αναπτύξει μια μέθοδο που δεν απαιτεί εγκατάσταση υγρής αποθήκευσης τελμάτων, σε συμφωνία με την πολιτική της εταιρείας για το πλαίσιο ESG.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Genmin, Joe Ariti, δήλωσε κατά την ημέρα υπογραφής της σχετικής άδειας: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τη Genmin. Ο Υπουργός Ορυχείων της Γκαμπόν μας παρουσιάζει το υπογεγραμμένο Προεδρικό Διάταγμα που επιτρέπει την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος από την περιοχή Baniaka για μια αρχική περίοδο 20 ετών».

«Αυτή η εξέλιξη μας παρέχει τη δυνατότητα να ορίσουμε μια ημερομηνία-στόχο για την έναρξη της παραγωγής στο τέλος του 2ου τριμήνου 2025 και μας επιτρέπει μέσα στους επόμενους έξι μήνες να ολοκληρώσουμε την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου. Η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται από μία νέα κυβέρνηση στη Γκαμπόν, η οποία προωθεί ενεργά και εξορθολογίζει τα χρονικά πλαίσια για την ανάπτυξη νέων εξορυκτικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και υψηλές τιμές σιδηρομεταλλεύματος -στα  επίπεδα των 105 έως 144 δολάρια ΗΠΑ ανά τόνο τους τελευταίους έξι μήνες και κατά μέσο όρο στα 136 δολάρια ΗΠΑ ανά τόνο τις τελευταίες 45 ημέρες».

Με πληροφορίες από mining-technology.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER