Η Epiroc αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη ποτέ παραγγελία ψηφιακών λύσεων στη Χιλή

Η Epiroc αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη ποτέ παραγγελία ψηφιακών λύσεων στη Χιλή

Η Epiroc ανέλαβε μια εξαιρετικά μεγάλη παραγγελία για ψηφιακές λύσεις από την εταιρεία εξόρυξης Codelco στη Χιλή. Η Codelco, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλκού στον κόσμο, παρήγγειλε ένα συνδυασμό ψηφιακών λύσεων που -μεταξύ άλλων- θα βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση του εξορυκτικού της στόλου και την παραγωγή μεταλλεύματος, θα παρέχουν δυνατότητες παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού σε υπόγειες εκμεταλλεύσεις, θα συλλέγουν δεδομένα απόδοσης του εξοπλισμού και θα βοηθούν στην αποφυγή συγκρούσεων οχημάτων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Οι ψηφιακές λύσεις που θα αναπτυχθούν θα χρησιμοποιηθούν στις υπόγειες και επιφανειακές εκμεταλλεύσεις της εταιρείας στην περιοχή El Teniente. Το πενταετές έργο αποτιμάται σε περίπου 250 εκατ. κορώνες Σουηδίας και η πρώτη φάση οριστικοποιήθηκε το 4ο τρίμηνο του 2023 με αξία περίπου 50 εκατ. κορώνες Σουηδίας.

«Οι ψηφιακές λύσεις είναι όλο και πιο σημαντικές για να διασφαλιστεί ότι οι εξορυκτικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες τους όσον αφορά την ασφάλεια και την παραγωγικότητα», δήλωσε η Helena Hedblom, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Epiroc. «Η Codelco βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε καθώς ενισχύει περαιτέρω την ψηφιοποίηση της για να διασφαλίσει την ασφάλεια των χειριστών του εξοπλισμού και τη μέγιστη λειτουργική απόδοση».

Η Epiroc, μέσω του τμήματος Digital Solutions, συνδυάζει μια μεγάλη ποικιλία ψηφιακών λύσεων που ενισχύουν τις λειτουργίες των εξορυκτικών εταιρειών. Με αυτήν την παραγγελία, η Codelco αναβαθμίζει τις υπάρχουσες ψηφιακές λύσεις της και προσθέτει ένα σύστημα αποφυγής συγκρούσεων, καθώς και τη δυνατότητα συλλογής δεδομένων απόδοσης του εξοπλισμού.

«Είμαστε υπερήφανοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Codelco καθώς προχωρούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των λειτουργιών τους, με ένα συνδυασμό τεχνολογιών που παρέχει ένα αγνωστικό οικοσύστημα όσον αφορά σε εφαρμογές συνδεσιμότητας, αυτοματισμού, ασφάλειας και παραγωγικότητας», πρόσθεσε ο Paul Bergström, Πρόεδρος του τμήματος Ψηφιακών Λύσεων της Epiroc.

Με πληροφορίες από globalminingreview.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER