Έξυπνοι αισθητήρες στα κοινόχρηστα δημοτικά ποδήλατα του Δήμου Χανίων

Έξυπνοι αισθητήρες στα κοινόχρηστα δημοτικά ποδήλατα του Δήμου Χανίων

Στην εγκατάσταση σύγχρονων αισθητήρων στα κοινόχρηστα δημοτικά ποδήλατα καθώς και σε σταθμούς ποδηλάτων του δήμου, με σκοπό την καταγραφή σημαντικών περιβαλλοντικών δεδομένων όπως, συνθήκες μικροκλίματος, ποιότητα αέρα (ιδιαίτερα των εξαιρετικά βλαβερών μικροσωματιδίων) και επιπέδου θορύβων, προχώρησε ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με την εταιρεία Cyclopolis, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο VARCITIES.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στα παρακάτω:

  • Ανάδειξη των σημείων της πόλης και των χρονικών περιόδων με χαμηλή ποιότητα αέρα και υψηλό επίπεδο θορύβου
  • Παροχή ενημέρωσης προς το κοινωνικό σύνολο σχετικά με τα ευρήματα, στη μείωση των συγκεκριμένων ρύπων, τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας πολιτών και επισκεπτών
  • Μείωση των «περιβαλλοντικών ανισοτήτων», παρέχοντας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ποδηλάτες, πεζούς, παιδιά και ηλικιωμένους) πληροφόρηση, προστατεύοντας τους από την έκθεση σε επικίνδυνες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τάσος Αλόγλου, σε γραπτή του δήλωση τονίζει: «Οι πολίτες μπορούν να μας βοηθήσουν, χρησιμοποιώντας τα ποδήλατα με αισθητήρες, ώστε να συλλεχθεί ικανός όγκος πληροφοριών που θα εξυπηρετήσει τους προαναφερθέντες σκοπούς. Η συλλογή των δεδομένων θα καταγράφεται αυτόματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, χωρίς την οποιαδήποτε παρέμβαση του ποδηλάτη, ενώ οι αισθητήρες διαθέτουν σύγχρονο σύστημα ανίχνευσης σε περίπτωση απομάκρυνσης από το ποδήλατο. Σε κάθε περίπτωση οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις συσκευές που θα εφαρμοστούν πάνω στα ποδήλατα».

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER