Η Ζυρίχη είναι η πιο έξυπνη πόλη στον κόσμο

Η Ζυρίχη είναι η πιο έξυπνη πόλη στον κόσμο

Η Ζυρίχη αναδείχθηκε ως η πιο έξυπνη πόλη του κόσμου το 2023 καταφέροντας να εκτοπίσει από την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης το Όσλο, που κατείχε τα σκήπτρα το 2021, οπότε και είχε γίνει η προηγούμενη μέτρηση από το Smart City Observatory του IMD World Competitiveness Center.

Το Όσλο περιορίζεται για το 2023 στη δεύτερη θέση μεταξύ των smart cities του κόσμου, ενώ η Καμπέρα στην Αυστραλία, αν και νεοεισερχόμενη στο δείκτη, καταφέρνει να πλασαριστεί στην τρίτη θέση. Η Ευρώπη καταφέρνει να διακριθεί παγκοσμίως για τις smart υπηρεσίες που παρέχουν οι πόλεις στους κατοίκους τους, καθώς οι οκτώ από τις δέκα πιο ευφυείς πόλεις του πλανήτη βρίσκονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Για παράδειγμα, υψηλές επιδόσεις πετυχαίνει η Κοπεγχάγη (4η στην κατάταξη του 2023), η Λωζάνη (στην 5η θέση) και το Λονδίνο (στην 6η). Η Σιγκαπούρη κατατάσσεται 7η στη φετινή λίστα, ενώ το Ελσίνκι (8η θέση), η Γενεύη (στην 9η) και η Στοκχόλμη (στη 10η) συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα των πιο έξυπνων πόλεων του πλανήτη για το 2023.

«Ο βαθμός ευφυΐας μιας πόλης έχει άμεση σχέση με το διαθέσιμο ταλέντο και επομένως επηρεάζει τις επενδυτικές αποφάσεις των εταιρειών. Για τα ταλέντα υψηλού επιπέδου, που χρειάζονται mobile συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας και διαθεσιμότητα γρήγορης ευρυζωνικής σύνδεσης, οι υποδομές τεχνολογίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιλέξουν τόπο εγκατάστασης. Κατά συνέπεια, αυτό είναι βασικό και για τις εταιρείες, όταν επιλέγουν πού θα επενδύσουν», αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης που συνοδεύει την αξιολόγηση, ενημερώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ)

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Η θέση της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη λίστα αφού βρίσκεται στην 113η θέση ανάμεσα στις 141 πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου. Μάλιστα, η Αθήνα, σύμφωνα με την αξιολόγηση, χάνει στη φετινή αξιολόγηση 5 θέσεις, καθώς το 2021 (οπότε έγινε η τελευταία μέτρηση) κατετάγη στην 108η θέση παγκοσμίως. Η Αθήνα με τις υποτονικές επιδόσεις της βρίσκεται για φέτος πιο χαμηλά στην κατάταξη από πόλεις, όπως το Βουκουρέστι (104η θέση), το Κάιρο (108η θέση) και η Σόφια (111η θέση).

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER