Επτά κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας δημιουργούν δίκτυο φόρτισης στις ΗΠΑ

Επτά κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας δημιουργούν δίκτυο φόρτισης στις ΗΠΑ

Οι κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW Group, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz Group και Stellantis NV, θα δημιουργήσουν νέα κοινή επιχείρηση δικτύου φόρτισης που θα επεκτείνει σημαντικά την πρόσβαση σε φόρτιση υψηλής ισχύος στη Βόρεια Αμερική. Στόχος είναι η εγκατάσταση τουλάχιστον 30.000 σημείων φόρτισης σε αστικές τοποθεσίες και τοποθεσίες αυτοκινητοδρόμων.

Το δίκτυο που θα δημιουργηθεί θα παρέχει αξιοπιστία, δυνατότητα φόρτισης υψηλής ισχύος, ψηφιακή ενοποίηση, διάφορες ανέσεις κατά τη φόρτιση και χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Οι σταθμοί φόρτισης θα είναι προσβάσιμοι σε όλους τους κάτοχους αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV), προσφέροντας τις κατάλληλες υποδοχές (CCS και NACS). Οι πρώτοι σταθμοί έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2024. Η κοινοπραξία στοχεύει να γίνει το κορυφαίο δίκτυο αξιόπιστων σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος στη Βόρεια Αμερική.

Το νέο δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος θα αναβαθμίσει ολόκληρη την εμπειρία EV και θα οδηγήσει στην υιοθέτηση των EV. Εστιάζοντας στην άνεση των οδηγών και την ευκολία φόρτισης, οι σταθμοί θα βρίσκονται σε βολικές τοποθεσίες προσφέροντας στέγαστρα αλλά και τουαλέτες, υπηρεσίες λιανικής και εστίασης, είτε κοντά ή εντός του ίδιου συγκροτήματος. 

Τα αρχικά σχέδια προβλέπουν την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε μητροπολιτικές περιοχές και κατά μήκος των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, συμπεριλαμβανομένων επίσης των βοηθητικών οδών.

Είναι γνωστό ότι καθώς οι καταναλωτές υιοθετούν ευρέως την ηλεκτροκίνηση, η ζήτηση για γρήγορη και αξιόπιστη δημόσια φόρτιση θα συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, από τον Ιούλιο του 2023 υπάρχουν 32.000 διαθέσιμοι στο κοινό γρήγοροι φορτιστές DC στις Ηνωμένες Πολιτείες για χρήση από 2,3 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, με αναλογία 72 οχημάτων ανά φορτιστή.

Το National Renewable Energy Laboratory (NREL) των ΗΠΑ εκτιμά ότι θα απαιτηθούν 182.000 γρήγοροι φορτιστές συνεχούς ρεύματος για την υποστήριξη των περίπου 35 εκατομμυρίων οχημάτων που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο μέχρι το 2030. Καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσουν το 50% των συνολικών πωλήσεων στη χώρα έως το 2030, είναι προφανές ότι η επέκταση της αξιόπιστης υποδομής φόρτισης θα γίνει ακόμη πιο κρίσιμη για την ευρεία υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER