Το διοξείδιο του άνθρακα από αέριο του θερμοκηπίου σε πρώτη ύλη

Το διοξείδιο του άνθρακα από αέριο του θερμοκηπίου σε πρώτη ύλη

Τα υπερβολικά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα έχουν δραστικές επιπτώσεις στο κλίμα και, κατά συνέπεια, οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου έχουν θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών του αλλά και των εκπομπών των άλλων αερίων του θερμοκηπίου. Ένα σημαντικό στοιχείο για να επιτευχθεί αυτή η μείωση είναι η μετάβαση από τη χρήση ορυκτών καυσίμων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μια κοινοπραξία εταιριών εργάζεται για τη μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα σε βασικό υλικό για τη χημική βιομηχανία.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Μια κοινοπραξία που συντονίζεται από τον όμιλο χημικών Evonik, αναπτύσσει μια διαφορετική προσέγγιση για τη μείωση των εκπομπών CO2, η οποία εστιάζει στην περαιτέρω χρήση του. Το έργο PlasCO22 περιλαμβάνει εταίρους όπως η Rafflenbeul Anlagen Bau GmbH και πολλά ερευνητικά ινστιτούτα από την περιοχή του Leibniz.

Οι εταίροι του έργου αναπτύσσουν διεργασία για την παραγωγή αερίου σύνθεσης (syngas) από διοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο, χρησιμοποιώντας έναν αντιδραστήρα πλάσματος. Το αέριο σύνθεσης είναι το μονοξείδιο του άνθρακα (CO), το οποίο με τη σειρά του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πλαστικοποιητών ή πετροχημικών προϊόντων στη χημική βιομηχανία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η διεργασία δεν απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες άρα δεν είναι ενεργοβόρα και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Η Evonik αναφέρει ότι, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα κατασκευαστεί μια πιλοτική μονάδα σε περίπου τέσσερα χρόνια, η οποία να λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Με πληροφορίες από rawmaterials.net

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER