Η BHP δοκιμάζει τη δέσμευση άνθρακα σε συνεργασία με τη χαλυβουργία HBIS

Η BHP δοκιμάζει τη δέσμευση άνθρακα σε συνεργασία με τη χαλυβουργία HBIS

Η παγκόσμια εξορυκτική εταιρεία BHP Group Ltd και η κινεζική εταιρεία χάλυβα HBIS Group Co Ltd συμφώνησαν να δοκιμάσουν τεχνολογίες δέσμευσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα (Carbon Capture, Use and Storage, CCUS) στις χαλυβουργείες της κινεζικής εταιρείας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθούν και θα δοκιμαστούν τεχνολογίες που μπορούν να ενσωματωθούν στις διαδικασίες παραγωγής χάλυβα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Η HBIS θα δοκιμάσει επίσης πιλοτικά επιλογές για τη χρήση δεσμευμένου CO2 για την παραγωγή εμπορικών προϊόντων και αποθήκευση CO2 σε σκωρίες αποβλήτων, αναφέρει η BHP.

Οι δοκιμές θα χρηματοδοτηθούν από μια επένδυση έως και 15 εκατ. δολαρίων για τρία χρόνια, όπως προτείνεται σε μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε από τις εταιρείες το 2021.

«Η συνεργασία μεταξύ της BHP και της HBIS, ηγέτη στην παγκόσμια βιομηχανία χάλυβα και σημαντικού πελάτη για το σιδηρομετάλλευμα μας, θα αποτελέσει ένα ισχυρό παράδειγμα για τη βιομηχανία στο δρόμο για την ευρύτερη ανάπτυξη τεχνολογιών CCUS και την επίτευξη σημαντικών μειώσεων στην ένταση των εκπομπών CO2 από την παραγωγή χάλυβα», δήλωσε ο Mike Henry, διευθύνων σύμβουλος της BHP.

Η Κίνα είναι ο κορυφαίος παραγωγός χάλυβα στον κόσμο και η χαλυβουργία της ευθύνεται για το 15% περίπου των συνολικών εκπομπών άνθρακα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο τομέας του χάλυβα στην Κίνα εξέπεμψε περισσότερους από 2 δισ. τόνους αερίων του θερμοκηπίου το 2021, δηλαδή περίπου 61% του συνόλου των 3,3 δισ. τόνων των παγκόσμιων εκπομπών της βιομηχανίας, αναφέρει η εταιρεία συμβούλων Wood Mackenzie σε μια από τις μελέτες της. Βασικός στόχος και των δύο εταιρειών είναι να επιτύχουν ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έως το 2050.

Με πληροφορίες από mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER