Η Holcim επιταχύνει τις δράσεις της για το κλίμα

Η Holcim επιταχύνει τις δράσεις της για το κλίμα

Η Holcim επιβεβαιώνει την κλιμάκωση των δράσεων της προς τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα με τη δημοσίευση νέας έκθεσης για το κλίμα, όπου περιλαμβάνονται αναβαθμισμένοι κλιματικοί στόχοι για το 2030 οι οποίοι ευθυγραμμίζονται με το πλαίσιο του 1,5°C και επικυρώνονται από την πρωτοβουλία Science Based Targets.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Holcim στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές CO2 σε 420 kg CO2 ανά τόνο τσιμεντοειδών υλικών έως το 2030. Σημειώνοντας πρόοδο σε έργα δέσμευσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα (Carbon capture, utilisation and storage, CCUS), η Holcim έχει δεσμευτεί να επενδύσει συνολικά 2 δισ. CHF έως το 2030 σε ώριμες τεχνολογίες για να δεσμεύσει περισσότερους από 5 εκατ.τόνους CO2 ετησίως.

Ο Jan Jenisch, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου LafargeHolcim αναφέρει: «Η Holcim επιταχύνει τη δράση της για το κλίμα με αναβαθμισμένους στόχους εκπομπών άνθρακα και sαφή δέσμευση να επενδύσει 2 δισ. CHF σε τεχνολογίες CCUS έως το 2030. Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης να κλιμακώσει τις κατασκευές χαμηλών εκπομπών άνθρακα και τις κυκλικές κατασκευές, ενώ παράλληλα στοχεύει ξεκάθαρα στην κατασκευή πιο βιώσιμων κτιρίων και πόλεων που σέβονται τους ανθρώπους και τον πλανήτη.»

H Magali Anderson, Chief Sustainability & Innovation Officer, τονίζει: «Οι δράσεις μας για το κλίμα ακολουθούν μια προσέγγιση με γνώμονα την επιστήμη. Αναβαθμίσαμε τους στόχους μας για το 2030 ώστε να είναι σύμφωνοι με το πλαίσιο του SBTi 1,5°C και πιέζουμε για καινοτόμες λύσεις όσον αφορά στα κτίρια χαμηλών εκπομπών άνθρακα και στην κυκλικότητα των κατασκευών. Η πρόοδος που σημειώνουμε στις διάφορες μονάδες μας ανά τον κόσμο, είναι αρκετά ενθαρρυντική για τη μετάβαση σε καθαρά μηδενικές εκπομπές.»

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

Η Holcim αναπτύσσει προϊόντα απαλλαγμένα από άνθρακα και υιοθετεί εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κλιμακώνοντας έτσι τις κατασκευαστικές λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως το ECOPact και το ECOPlanet. Υποστηρίζοντας την κυκλικότητα στις κατασκευές, η Holcim ανακύκλωσε 6,8 εκατ. τόνους αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων σε νέες κτιριακές λύσεις, και στοχεύει να ξεπεράσει τον στόχο των 10 εκατ. τόνων το έτος 2025.

Επιπλέον, συνεχίζοντας την πορεία της προς τις καθαρά μηδενικές εκπομπές άνθρακα, η Holcim αύξησε τις επενδύσεις της σε πράσινες τεχνολογίες κατά 15% το 2022 (403 εκατ. CHF). Με τον επιτυχημένο μετασχηματισμό της, η Holcim μείωσε το ποσοστό CO2 ανά καθαρές πωλήσεις κατά 21% το 2022 και δεσμεύεται να μειώσει πάνω από 10% το 2023.

Η Έκθεση για το Κλίμα της Holcim θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 4 Μαΐου 2023, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας να δώσει στους μετόχους της στοιχεία για τη στρατηγική της για το κλίμα. 

Με πληροφορίες από holcim.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER