Η Neste συνεργάζεται με ιαπωνικές εταιρείες για την παραγωγή ρητίνης PET

Η Neste συνεργάζεται με ιαπωνικές εταιρείες για την παραγωγή ρητίνης PET

Το ανακυκλωμένο προϊόν Neste RE, το οποίο αποτελείται από καθαρούς υδρογονάνθρακες που παράγονται από πρώτες ύλες βιολογικής βάσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη στην παραγωγή πολυμερών και χημικών ουσιών προκειμένου να αντικατασταθούν υλικά που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η εταιρεία διύλισης και εμπορίας υδρογονανθράκων Neste Oyj, με έδρα το Espoo της Φινλανδίας, ήρθε σε συμφωνία με τις ιαπωνικές εταιρείες Suntory, Eneos και Mitsubishi Corp. για την παραγωγή ρητίνης τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου (PET) που θα παρασκευάζεται σε εμπορική κλίμακα από το ανανεώσιμο προϊόν Neste RE της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Neste RE αποτελεί πρώτη ύλη για την παραγωγή πολυμερών και παράγεται από 100% πρώτες ύλες βιολογικής βάσης, όπως απόβλητα και υπολείμματα από μαγειρικό λάδι, με σκοπό την αντικατάσταση των πρώτων υλών από ορυκτά καύσιμα στην αλυσίδα αξίας. Η Suntory, μια εταιρεία ποτών, θα χρησιμοποιήσει την ανανεώσιμη ρητίνη PET για να παράγει μπουκάλια για τα προϊόντα της το 2024.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Neste λέει ότι η Eneos θα χρησιμοποιήσει βιο-ενδιάμεσες πρώτες ύλες με βάση το Neste RE για την παραγωγή bio-PX (βιο-παραξυλόλιο) στο διυλιστήριο Mizushima στην Okayama της Ιαπωνίας. Το bio-PX στη συνέχεια θα μετατραπεί σε PTA (καθαρισμένο τερεφθαλικό οξύ) και, ακολούθως, σε ρητίνη PET για τη Suntory, ώστε να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή φιαλών PET. Η Neste πρόσθεσε ότι Mitsubishi Corp. θα συντονίζει τη συνεργασία μεταξύ των εταίρων.

«Για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της, οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί τώρα», λέει η Lilyana Budyanto, επικεφαλής των βιώσιμων συνεργασιών APAC στην επιχειρηματική μονάδα πολυμερών και χημικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Neste. «Μέσω της συνεργασίας κατά μήκος της αξιακής αλυσίδας, η Neste μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης της βιομηχανίας πολυμερών και χημικών από τα ορυκτά καύσιμα, καθώς και στην παραγωγή προϊόντων που έχουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα».

Η Neste υποστηρίζει ότι θα εφαρμόσει κατάλληλη προσέγγιση στην κατανομή των υλικών από βιολογικές πηγές στις φιάλες PET.

Με πληροφορίες από recyclingtoday.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER