Η Helios Resins επενδύει στην επεξεργασία βιομάζας για πρώτες ύλες επικαλύψεων

Η Helios Resins επενδύει στην επεξεργασία βιομάζας για πρώτες ύλες επικαλύψεων

Η εταιρεία Helios Resins, σε συνεργασία, με την Helios TBLUS, θα προχωρήσουν σε μια κοινή επένδυση για την ανάπτυξη ενός πιλοτικού συστήματος αντιδραστήρα με σκοπό την επεξεργασία βιομάζας και τη μετατροπή της σε πρώτες ύλες για την παραγωγή ρητινών και επικαλύψεων βιολογικής βάσης.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Μία κυκλική προσέγγιση για το μέλλον της οικονομίας

Η επένδυση είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα σύνδεσης της έρευνας με την οικονομία και ταυτόχρονα συνεργασίας μεταξύ εταιρειών, καθώς θα είναι η πρώτη στο είδος της που θα είναι ανοιχτά προσβάσιμη. Κεντρική αποστολή του έργου είναι η προώθηση έργων ένταξης και ανάπτυξης σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

«Όταν αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή και άλλες σύγχρονες προκλήσεις, μια κυκλική προσέγγιση είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της οικονομίας. Οι εταιρείες που υιοθέτησαν βιώσιμες στρατηγικές πριν από χρόνια, είναι πλέον πιο ανταγωνιστικές και με ισχυρό οικονομικό μέλλον. Χρειαζόμαστε ολοκληρωμένες και επαναστατικές αλλαγές, που απαιτούν ευρεία ολοκλήρωση και συνεργασία, όπως αναπτύσσουμε με επιτυχία στο SRIP», δήλωσε η Aleksandra Podgornik, διευθύντρια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Štajerska και διευθύντρια του SRIP.

Το TBMCE είναι μια διεθνής συνάντηση, όπου συζητώνται θεωρητικά μοντέλα μετάβασης από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία, συγκεκριμένες μεθοδολογίες και τεχνολογίες. «Το χαρακτηριστικό του συνεδρίου είναι η ισορροπία μεταξύ του ακαδημαϊκού, ερευνητικού, οικονομικού και αναπτυξιακού προσανατολισμού», δήλωσε ο Δρ. Zdravko Kravanja, πρόεδρος του συνεδρίου TBMCE και της σχολής Χημείας και Χημικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Maribor.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Καινοτόμος τεχνολογία βασισμένη στη βιώσιμη διαχείριση πόρων

Η σύγχρονη κοινωνία βασίζεται στη χρήση πολυμερών υλικών από ορυκτά καύσιμα, κάτι που απαιτεί ένα πιο βιώσιμο μοντέλο. Το σύστημα αντιδραστήρων για τη μεταφορά τεχνολογιών από το εργαστήριο στο πιλοτικό επίπεδο, αντιπροσωπεύει ερευνητικό εξοπλισμό για τη βελτιστοποίηση και τη μεταφορά καινοτόμου τεχνολογίας που βασίζεται στη βιώσιμη διαχείριση των πόρων στη βιομηχανική πρακτική.

Το σύστημα χρησιμοποιεί απόβλητα βιομάζας από τη βιομηχανία ξύλου και τη γεωργική βιομηχανία ως πρώτη ύλη για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων. Το Εθνικό Ινστιτούτο Χημείας είναι υπεύθυνο για το αναπτυξιακό μέρος του έργου και ο εξοπλισμός θα είναι διαθέσιμος σε συνεργάτες καθώς και σε άλλες εταιρείες.

Η αύξηση της χρήσης των βιολογικών υλικών ως πρώτες ύλες θα μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα στη βιομηχανία πολυμερών και θα επιτρέψει την παραγωγή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Το ύψος της συνολικής επένδυσης ανέρχεται σε λίγο πάνω από 323 χιλιάδες Ευρώ, με την κρατική επιχορήγηση να ανέρχεται στο 50% αυτού του ποσού ως μέρος της λειτουργίας του SRIP, ενώ οι εταίροι του έργου θα συνεισφέρουν το άλλο 50%.

«Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας επιτρέπει την ανάπτυξη προϊόντων καλύτερης ποιότητας που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και συμμορφώνονται με την αυστηρή σλοβενική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία. Θεωρούμε ότι η συνεργασίες με τη συγκεκριμένη μορφή αποτελούν  σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις απαιτητικές ευρωπαϊκές αγορές όπου διαθέτουμε τα προϊόντα μας», δήλωσε ο Δρ Peter Venturini, διευθυντής της Helios TBLUS.

Με πληροφορίες από specialchem.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER