Εργοστάσιο πυρόλυσης της LG Chem θα χρησιμοποιεί θαλάσσια απόβλητα ως πρώτες ύλες

Εργοστάσιο πυρόλυσης της LG Chem θα χρησιμοποιεί θαλάσσια απόβλητα ως πρώτες ύλες

Περίπου 50.000 τόνοι θαλάσσιων αποβλήτων, όπως χρησιμοποιημένα δίχτυα αλιείας, παράγονται κάθε χρόνο στην Κορέα. Η συλλογή αυτών των αποβλήτων είναι δύσκολη λόγω κόστους, και ακόμη και αν συλλεχθούν, είναι δύσκολη η διαχείριση και επεξεργασία τους. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα από τα θαλάσσια απόβλητα είτε αφήνονται στο περιβάλλον ή αποτεφρώνονται.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ωστόσο, η συλλογή αυτών των αποβλήτων είναι δύσκολη λόγω κόστους, και ακόμη και αν συλλεχθούν, είναι δύσκολο να επεξεργαστούν. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα από τα απόβλητα είτε αφήνονται στο περιβάλλον ή απλά αποτεφρώνονται.

Η LG Chem έχει συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τη NETSPA, μια κορυφαία εταιρεία στην ανακύκλωση πρώτων υλών, για την κατασκευή ενός συστήματος ανακύκλωσης πρώτων υλών από θαλάσσια απόβλητα. Η LG Chem θα χρησιμοποιήσει θαλάσσια απόβλητα για την παραγωγή πλαστικών.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η LG Chem θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει σταθερή ροή πρώτων υλών για το εργοστάσιο πυρόλυσης υδρογονανθράκων στο Εθνικό Βιομηχανικό Πάρκο Seokmun στο Dangjin, του οποίου η λειτουργία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024. Η NETSPA θα διαχωρίζει και θα επεξεργάζεται τα πλαστικά από τα διαθέσιμα θαλάσσια απόβλητα και η LG Chem στη συνέχεια θα τα χρησιμοποιεί για την παραγωγή ανακυκλωμένων πλαστικών.

Οι δύο εταιρείες ελπίζουν όχι μόνο να προστατεύσουν το θαλάσσιο οικοσύστημα αλλά και να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα μέσω αυτής της συνεργασίας για την κυκλικότητα των πρώτων υλών.

Οι εταιρείες αναμένουν ότι η χρήση των θαλάσσιων αποβλήτων ως πρώτης ύλης για ανακυκλωμένο πλαστικό θα συμβάλλει στη μείωση των θαλάσσιων αποβλήτων, ενώ θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά τρεις φορές σε σύγκριση με τα πλαστικά που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα.

Ο πρόεδρος της LG Chem Petrochemicals Company, Kug Lae Noh, δήλωσε: «Θα επιταχύνουμε περαιτέρω τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η κυκλικότητα των θαλάσσιων αποβλήτων είναι μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση».

Με πληροφορίες από adsalecprj.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER